İngiltere'de günlük 50 bin vakadan korkuluyor

İngiltere'de son 24 saatte 12 bin 872 kişide yeni tip korona virüs tespit edildi. İngiltere Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, ülkede virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 65 artarak 42 bin 825'e ulaştı.

İngiltere'de günlük 50 bin vakadan korkuluyor
İngiltere'de günlük 50 bin vakadan korkuluyor
GİRİŞ 12.10.2020 10:17 GÜNCELLEME 12.10.2020 12:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Salgında günlük vaka sayısının 10 binin üzerine çıkması yetkilileri endişelendirdi. Hükümetin sağlık danışmanı Prof. Dr. Peter Horby, "İngiltere vaka sayılarının ve hastaneye başvuruların artışı nedeniyle tehlikeli bir noktada. Ulusal karantina önlemi olasılıklar arasında ancak bu ihtimalden kaçınmak için herkes elinden geleni yapmalı" dedi.

 

Horby, Kovid-19 nedeniyle ülkenin kuzeyindeki bazı hastanelerin baskı altında olduğunu belirterek, yoğun bakım yataklarının dolmasının uzun sürmeyebileceği uyarısında da bulundu.

Günlük 50 bin vakadan korkuluyor

 

Avrupa'da Kovid-19'dan en çok ölümün olduğu İngiltere'de vaka sayısı ağustostan itibaren yükselişe geçmişti.

İngiltere'de hükümetin bilim danışmanı Patrick Vallance, 20 Eylül'de yaptığı açıklamada, Kovid-19 vakalarının her hafta 2 kat arttığına dikkati çekerek, bu şekilde devam etmesi durumunda ekim ayı ortalarında günlük 50 bin vakanın görülebileceği uyarısında bulunmuştu.

YORUMLAR 1
  • doctorwho 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi inşaallah.Darısı Biden başta olmak üzere ABD ye ve Fransa ya.Ayrıca bu duamdan Rumları ve Ermrnileri de eksik etmiyorum...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kâbe'nin içinden son görüntüler paylaşıldı
İçişleri Bakanlığı duyurdu: Yeni tasarruf tedbirleri açıklandı