Almanya'dan skandal açıklama: Türkiye'nin kararı son derece dehşet verici

Almanya Dışişileri Bakanı Heiko Maas, Güney Kıbrıs'a ve ardından Yunanistan'a gerçekleştirdiği ziyarete skandal açıklamalar yaptı. Türkiye'nin Oruç Reis kararı "dehşet verici" ifadeleriyle açıklayan Maas, Miçotakis ile de görüştü. Yunan Başbakan, "Oruç Reis Yunan kıta sahanlığında kaldığı sürece Türkiye ile müzakere masasına oturmayacağız" derken, Dendias ise AB'den yaptırım istedi.

Almanya'dan skandal açıklama: Türkiye'nin kararı son derece dehşet verici
Almanya'dan skandal açıklama: Türkiye'nin kararı son derece dehşet verici
GİRİŞ 14.10.2020 06:35 GÜNCELLEME 14.10.2020 06:49
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de haklı mücadelesi devam ederken, bakıma alınan Oruç Reis sismik araştıma gemisi yeniden faaliyete geçmişti.

 

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye'nin araştırma gemisi Oruç Reis'i tekrar Doğu Akdeniz'e göndereceğini açıklamasından birkaç saat sonra, Ankara'ya planlanan ziyaretini iptal etti ve temaslar için Atina ve Lefkoşa'ya hareket etti.

ORUÇ REİS SAHADA OLURSA MASAYA OTURMAYACAKMIŞ

 

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Alman Dışişleri Bakanı ile görüşmesinde, Oruç Reis sismik gemisinin Yunan kıta sahanlığında kaldığı sürece ülkesinin Türkiye ile müzakere masasına oturmayacağını söylediği belirtildi.

Skandallar peş peşe! Almanya Türkiye'yi suçladı, Yunanistan masayı dağıttı

"MÜZAKERE KOŞULLARINI YARATMAK TÜRKİYE'YE KALMIŞTIR"

Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Türkiye'nin Oruç Reis'i yeniden Doğu Akdeniz'e göndermesini eleştirerek, tek taraflı hareketlerin müzakereleri başlatma çabalarına darbe vuracağını söyledi.

Lefkoşa'da Kıbrıslı mevkidaşı Nikos Christodoulides'le görüşmesinin ardından açıklamalarda bulunan Maas, "Türkiye'nin gerginlik ve yumuşama politikası arasında gidip gelmeye son vermesi gerekiyor. Müzakere koşullarını yaratmak Türkiye'ye kalmıştır" ifadesinde bulundu. İki ülke arasında yaşanan gerilim konusunda arabuluculuk görevi üstlenen Maas, Ankara ziyaretinin iptali hakkında, "Bugün sadece Lefkoşa ve Atina'ya seyahat etme kararım, bahsettiğimiz güncel gelişmelerden kaynaklanıyor" değerlendirmesinde bulundu.

"SON DERECE DEHŞET VERİCİ"

Maas, Güney Kıbrıs'ın ardından Yunanistan'a yaptığı ziyarette Türkiye'nin bu adımını "son derece dehşet verici" bulduğunu belirterek bu eylemin "en azından bir süreliğine diyaloğu imkansız hale getirdiğini" söyledi. Maas, Türkiye'nin AB üyesi Güney Kıbrıs ve Yunanistan ile doğrudan görüşmeleri provokasyonlar yoluyla zorlaştırdığı iddia etti. Maas, AB'nin Türkiye politikasını gözden geçirmesi ve olası yaptırımlar için Aralık ayı ortasına kadar bir süre tanıdığına işaret ederken Yunanistan yaptırımlar konusunda daha hızlı adım atılmasını talep etti.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Maas ile görüşmesi sonrasında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki doğal gaz kaynakları konusunda yaşanan anlaşmazlığın giderilmesi için diyalog istemediğini tavırlarıyla gösterdiğini, ve daha ziyade diyaloğu baltalamaya çalıştığını savundu. Dendias, "Maalesef Türkiye'yi nasıl yeniden yola sokabileceğimizi önlemleri masaya yatırarak göstermek durumundayız" diye konuştu

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE
YORUMLAR 62
  • Ahmed 3 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar mı korktunuz len.
    Cevapla
  • Belcikadan 3 yıl önce Şikayet Et
    Topunuz gelin ulennnnn
    Cevapla
  • Ertuğrul 3 yıl önce Şikayet Et
    Müzakere masasına oturmayacakmış hahayytt sen fransa ve almanyanın kucağına oturmuşsun zaten.
    Cevapla
  • İzci-02 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar yeryüzün yaşayan Akbabaları nerede bir leş kokusunu alırlarsa hemen oraya dadanırlar.
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    derrhal gereken yapılmalıdır aslıdan Avrupada 4-5 milyon TÜRK var ayaklanırlarsa Avrupa diye birşey kalmaz zira BİR TÜRK DÜNYAYA BEDELDİR diye boşuna söylememiş atalar ayaklarını denk alsınlar
    Cevapla
  • kaya 3 yıl önce Şikayet Et
    almanyadaki 5 milyon zaten onlar gibi olmus bakma burada onlara hayat beles yoksa turkiyeyi yerden yere vuruyorlar kucumsuyorlar her ortamda
    Cevapla
  • Kerim 3 yıl önce Şikayet Et
    Alman bugün Türkiye'ye nasıl davranıyorsa, Almanya'daki Türklerede aynısını onlarca yıldır yapıyor. Asimile olmamış hiç bir Türkün millet meclislerinde yer bulma şansı yok. Ancak Türkiye düşmanı olanlara her yerde mevki kazandırıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ölüme neden olan ihmaller zincirine CHP'den pişkin destek!
Ekonomistten çok çarpıcı altın tahmini