Dışişleri'nden ABD'nin Oruç Reis açıklamasına yanıt!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "ABD'nin, Oruç Reis'in Türkiye'nin kıta sahanlığında sürdürdüğü sismik araştırma faaliyetlerini eleştirmesi ciddi bir tutarsızlıktır." değerlendirmesinde bulundu.

Dışişleri'nden ABD'nin Oruç Reis açıklamasına yanıt!
Dışişleri'nden ABD'nin Oruç Reis açıklamasına yanıt!
GİRİŞ 13.10.2020 21:00 GÜNCELLEME 13.10.2020 22:07
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus'un, Oruç Reis'in Doğu Akdeniz'deki sismik araştırma faaliyetlerine ilişkin açıklaması hakkındaki soruya yazılı yanıt verdi.

Aksoy, "ABD'nin, Oruç Reis'in Türkiye'nin kıta sahanlığında sürdürdüğü sismik araştırma faaliyetlerini eleştirmesi ciddi bir tutarsızlıktır." ifadesini kullandı.

Doğu Akdeniz'de Yunan-Rum ikilisinin maksimalist deniz yetki alanı iddialarını temsil eden Sevilla Haritası'nın hukuki geçerliliğinin olmadığını açıklayan ABD'nin ve benzer söylemlere sahip AB'nin tutarsız davrandığını aktaran Hami Aksoy, şunları kaydetti:

"Ege ve Akdeniz'de gerginliği artıran taraf Türkiye değil, GKRY ve Yunanistan'dır. Nitekim, Yunanistan'ın 12 Eylül tarihinden bu yana gerginliği tırmandıran faaliyetleri Bakanlığımız tarafından kamuoyuyla paylaşılmıştır."

YORUMLAR 12
  • Adanalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyeti bir devlettir.. başka bir devletin kendi coğrafyasındaki karasularına karışmak hiçbir ülkenin haddine değildir. Dünyanın öbür ucundan ya da 650 kilometre uzaktan kıyılarımızda ki kaynaklarımızı sömürgeci devletlere bırakmayacağız. Türkiye sömürdünüz Afrika ülkelerine ya da kabile devletlerine benzemez. Sıkıysa gelin de görün gününüzü bu sularda çok düşman gemileri leşleri yatıyor. Türk milleti o zaman da buradaydı halen yine burada ve burada kalacak...
    Cevapla
  • Memoral 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah demelisin Allah istemediği sürece yaprak dahi kıpırdamaz
    Cevapla
  • Altaylar 3 yıl önce Şikayet Et
    Abd kendi denizine baksın ve gemisine baksın, burası sömürge devleti değil, TÜRKİYE
    Cevapla
  • martli 3 yıl önce Şikayet Et
    bunlari böyle gördükten sonra lozan da acaba nasıldılar diye düşünmeden edemiyor insan bilmedigimiz daha hangi tavizleri koparıp ta imza attilar acaba .
    Cevapla
  • neyse o 3 yıl önce Şikayet Et
    Bulana kadar durmak yok yola devam biiznillah
    Cevapla
  • inspektör Colombo 3 yıl önce Şikayet Et
    Suan ABD, yunanistani ufaktan ufaktan hafiften gazliyor, FETÖ'cü itlerini yunanistana transfer ediyor, Yunanistan devletine sizmak gibi darbeler sinsilesi baslayacak... Yani, ABD'nin Yunanistan'da hava üssü kurma asamasindayken Yunanistani açiktan elestirecek degil, ancak yerlestikten sonraki tokatlama asamasina girecek.. demokrasi vaadiyle Irak'ta yasanan olaylardan çok daha beter bir hal alabilir, gibi .... ABD yunanistana Demokrasi getirecek :))))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
O soru çileden çıkarmaya yetti! Mehmet Büyükekşi, kritik toplantıyı terk etti
Ölen borçlusunun mezarını açtı, mezarı ateşe verip canlı yayın yaptı!