Kovid-19 aşısı Nisan başında "tüm Amerikalıların" kullanımına hazır olacak

ABD Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanı Alex Azar Perşembe günü yaptığı açıklamada, Kovid-19 aşısının Nisan ayı başına kadar "bütün Amerikalıların" kullanımına hazır olacağını söyledi.

Kovid-19 aşısı Ni�san başında "tüm Amer�ikalıların" kullanımına hazır olacak
Kovid-19 aşısı Nisan başında "tüm Amerikalıların" kullanımına hazır olacak
GİRİŞ 23.10.2020 17:48 GÜNCELLEME 23.10.2020 17:48

Azar, CBS televizyonuna verdiği röportajda, "Ocak ayı sonuna kadar tüm yaşlılarımız, sağlık çalışanlarımız ve acil durum çalışanlarımıza yetecek kadar aşımız olacak. Mart sonu veya Nisan başında da, tüm Amerikalılara yetecek kadar aşıya sahip olacağız" dedi.

Azar, ABD Sağlık ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın, "en savunmasız insanları" aşılamak için ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nden (FDA) onaylı yeterli aşıyı yıl sonuna kadar edineceğini de belirtti.

"BÜTÜN AMERİKALILARIN KULANIMINA HAZIR OLACAK"

Beyaz Saray'ın koronavirüs aşısını en kısa sürede geliştirmek amacıyla başlattığı Işık Hızı Ötesi Operasyonu programının Bilim Kurulu Başkanı Moncef Slaoui Çarşamba günü yaptığı açıklamada, tüm Amerikalıların Haziran ayına kadar Kovid-19 aşısı olabileceğini belirtti.

Geliştirdikleri aşıların acil kullanım yetkisi için FDA'ya başvuruda bulunan ilk ilaç şirketlerinin Moderna ve Pfizer olduğunu belirten Slaoui, başvuruların muhtemelen Kasım veya Aralık ayı gibi kısa bir süre içinde yapılacağını söyledi.

Bir aşının bu yıl sonuna kadar onaylanması halinde 20 ila 40 milyon doz civarında stok yapılacağını belirten Slaoui, bu aşıların nüfusun sınırlı bir bölümüne dağıtılmaya hazır hale getirileceğini söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...