Ünlü şef David Chang Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 1 milyon dolar kazandı

Amerikalı şef, yazar ve televizyon kişiliği David Chang, ABD'de yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 1 milyon dolarlık ödülü kazanan ilk ünlü oldu.

Ünlü şef David Chang Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 1 milyon dolar kazandı
Ünlü şef David Chang Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 1 milyon dolar kazandı
GİRİŞ 02.12.2020 03:41 GÜNCELLEME 02.12.2020 03:41

Amerikalı şef, yazar ve televizyon kişiliği David Chang, Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında 1 milyon dolarlık ödülü kazanan ilk ünlü oldu.

Ünlü şef, yiyecek ve içecek endüstrisindeki çalışanlara kriz durumunda yardım etmek için çalışan Southern Smoke Foundation adlı vakıf adına para kazanmak için pazar günü yarışmanın ünlüler versiyonuna katıldı.

43 yaşındaki şefin kazandığı 500 bin dolarını riske atarak 1 milyon doları kazanmak için yanıt verdiği soru şuydu: 

"Kendisi ve karısı çarpılma korkusuyla bir ışık düğmesine hiç dokunmasa da Beyaz Saray'da elektriği olan ilk başkan kimdi?" Şıklar ise şöyleydi: A) Ulysses S. Grant, B) Benjamin Harrison, C) Chester A. Arthur, D) Andrew Johnson.

Doğru yanıt, 1889 ile 1893 yılları arasında 23. başkan olarak hizmet veren Benjamin Harrison idi. Chang, soruya yanıt vermeden önce telefonla joker hakkını kullandı ve aradığı arkadaşı, doğru yanıtı bildi.

Momofuku restoran grubunun kurucusu olan Chang, Jimmy Kimmel’in sunduğu yarışma sayesinde, salgında yeme-içme sektörünün yaşadığı sıkıntılara vurgu yaptı.

Chang, “Şu anda bir milyon dolara sahip olmak pek çok aile için çığır açıcı. Ne kadar uzaklaşmak istesem de, yanlış yaptığım için hayatımın geri kalanında utanç yaşayacak olsam da, sektörün ihtiyacına dikkat çekme hakkını elde etmek benim için daha çok şey ifade ediyor” dedi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum