Tanzanyalı lider, ülkesinde maske takmayan Çinli bakana teşekkür etti

Tanzanya Devlet Başkanı John Magufuli, ülkesine resmi ziyarette bulunan Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi'ye maske takmadığı için teşekkür etti.

GİRİŞ 08.01.2021 23:22 GÜNCELLEME 08.01.2021 23:42
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Swahili Times'ın haberine göre, Tanzanya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını olmadığını ileri süren ve bu yüzden ülke ve dünya kamuoyunda tepki çeken Magufuli, yeni demir yolu hattı inşası için yapılan imza törenine katılan Çin Dışişleri Bakanı Vang'ın maske takmamasının ülkesinde Kovid-19 bulunmadığının ispatı olduğunu dile getirdi.

Tanzanya Devlet Başkanı John Magufuli

Törendeki konuşması sırasında Çinli heyet arasında tek maske takmayan kişi olan Vang'a işaret eden Magufuli, "Vang Yi'ye teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Kendisi ülkemizde koronavirüs olmadığını bildiği için maske takmıyor." dedi. 

Kendisi de maske kullanmayan Magufuli, konuşmasının ardından Çinli Bakanla el sıkıştı.

Kovid-19 aşısını ülkeye getirmek gibi planlarının olmadığını açıklayan Tanzanya, vakalara ilişkin verileri kamuoyuyla paylaşmıyor. 

Magufuli'nin daha önce laboratuvara gizlice insan isimleri vererek hayvan, meyve ve yağ örnekleri gönderdiğini ve bir papaya ve keçinin sonuçlarının pozitif çıktığını söylemesi ülkede gündem olmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 18
  • matçı 3 yıl önce Şikayet Et
    Dayı çinli aşılanmıştır:)
    Cevapla
  • Garip 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde yarım kalan hızlı tren projelerimize Çin'den destek alalım Çin İpek Yolu projesini büyük önem veriyor En azından Erzurum ve Sivas arasında Hızlı trene çevirebiliriz ve yine Edirne ve Bulgaristan'a doğru da hızlı treni çevirebiliriz
    Cevapla
  • sadullah 3 yıl önce Şikayet Et
    iyide ipekyolu tren hatti bitti ve projenin buyuk boluminu turkler ve turki ulkeler bitirdi bende kazakostan astana.gari insaasinda .
    Cevapla
  • Dado 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayirdir Cinliler Afrikadan cikmiyorlar. Yeni ticaret anlasmalari, tarim arazilerini kiralama..
    Cevapla
  • sfss 3 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun serdar ortaç bakan olmuş
    Cevapla
  • Osmanli61 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir tanzanyaliya delikanlı diyeceğim hiç aklıma gelmemişti..
    Cevapla
  • hidocan almanya 3 yıl önce Şikayet Et
    mesut altin, yaslilarimiz verilen yanlis ilaclar yüzünden ölüyor birgün bu konusma yasaklari kalkarsa bir cok siyasetci kacacak yer bulamicak...
    Cevapla
  • Mesut Altın 3 yıl önce Şikayet Et
    Covide yakalanan yaşlılarımız yoğunbakımlarda çok feci bir şekilde ölüyor...Bu durumu şakaya çevirmenin ne büyük vebal olduğunun farkındamısın... delikanlılığını insan öldürmek için değil insan yaşatmak için kullan...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Atatürk ve Erdoğan'a hakaret eden DEM Partili gözaltına alındı
Fırtınaya dayanamayan cami minaresi yıkıldı