Pentagon'dan F-35 açıklaması: Türkiye'nin rolü daha da azaltılacak

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Yarbay Thomas Campbell, Rus basınına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin F-35 üretimindeki payının 2021 ve 2022 yıllarında daha da azaltılacağını söyledi. F-35'lere parça üretmede sıkıntılar yaşan Pentagon, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, F-35'lerin tam kapasiteli seri üretimini askıya aldığını, ancak düşük hızlı seri üretimin (LRIP) devam edeceğini duyurmuştu.

GİRİŞ 13.01.2021 13:09 GÜNCELLEME 13.01.2021 15:48
Bu Habere 139 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Yarbay Thomas Campbell, Rus basınına açıklamalarda bulundu ve Türkiye'nin F-35'lerdeki üretime katılımında değişiklik olup olmayacağına dair soruları yanıtladı.

"2021 VE 2022'DE DAHA DA AZALTILACAK"

ABD'nin Türkiye'nin F-35 programındaki statüsüne bakışında hiçbir değişiklik olmadığını belirten ve Ankara'nın programdan çıkartıldığını hatırlatan Campbell, "F-35 parçalarının üretimi, 2020 yılında diğer ülkelere kaydırıldı ve Türkiye'nin üretimdeki payı 2021 ile 2022'de daha da azalacak" ifadelerini kullandı.

 

UÇAKLARIN SERİ ÜRETİMİNDE CİDDİ SIKINTILAR VAR

Pentagon, 398 milyar dolar değere sahip F-35 programının tam kapasiteli seri üretimini askıya aldığını, düşük hızlı seri üretimin (LRIP) ise devam edeceğini açıklamıştı.

ŞİRKETİN 2020 HEDEFLERİ TUTMAMIŞTI

F-35'lerin üreticisi konumundaki Amerikan Lockheed Martin de Kovid-19 sebebiyle 141 adet olan 2020 F-35 teslim hedeflerinin tutmayacağını, yılı toplam 123 adet teslimle kapatacaklarını duyurmuştu.

Pentagon, F-35'lerin tam kapasite seri üretimini askıya aldı

TÜRKİYE F-35 PROGRAMINDAN NEDEN ÇIKARTILDI?

Türkiye programa ilk basamaktan girmiş ve yaklaşık 120 adet jet siparişi vermişti. F-35'lerin ana üreticisi konumunda olan ve çok sayıda kritik parçayı imal eden Türkiye, Rusya'dan S-400 alımı sebebiyle Washington yönetimi tarafından programdan tamamen çıkartılmıştı. Türk Hava Kuvvetleri için üretilen ve ülkeye gelmeden önce ABD'de son uçuşlarını yapan 6 jet ise, Amerikan Hava Kuvvetleri'ne teslim edilmişti.

KAYNAK: SPUTNİK
YORUMLAR 139
  • Tuncer 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerika'ya misilleme olarak su 35 neden almıyoruz Rusya'dan
    Cevapla
  • guney 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden onların üretime katılımı azaltıp bitirmesini bekliyoruz.Biz bırakalım ve onların maliyeti artsın ve sekteye uğrasın...Onların zararı bizimkinden fazla olur diye düşünüyorum...Duygusal düşününce aklıma gelen bu belki de..
    Cevapla
  • kemal80 3 yıl önce Şikayet Et
    kimse endişelenmesin biz daha iyisini yaparız
    Cevapla
  • Vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah ürettiğiniz her F35 sonunuzun gelmesine soyunuzun tükenmesine vesile olsun. Nankör yalancı sahtekar abd ler.
    Cevapla
  • Yavuz Selim 3 yıl önce Şikayet Et
    terör uzmanları kürt açılımında pkk'nın silah bırakmasını abd ve ingiltere engelledi diyor Osmanlı ingiltere'ye iki savaş gemisi sipariş ediyor parasını ödediği halde 1. dünya savaşı çıkınca ingiltere gemilerimizi vermiyor abd bizi parçalamak yıkmak için ne kötülükler yaptı devam ediyor biz ne yapıyoruz abd ve ingiltere ile hala uçak yapmaya çalışıyoruz hatada ısrar edersen tarih tekerrür eder !..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!