Türkiye'den ABD'ye S-400 ve F-35 mesajı: Programa geri dönmeye hazırız

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin Rusya'dan alınan S-400 sistemlerinden geri adım atmasının sorun olacağını söyleyerek, ABD ile yaşanan krizi ise diyalog ile çözmeyi umduklarını kaydetti. Akar, Türkiye'nin Rusya'dan ikinci parti S-400 almak için görüşmeler yaptığını dile getirdi. Bakan Akar ayrıca, Türkiye'nin ortağı olduğu F-35 programına dönmek istediğini kaydetti.

Türkiye'den ABD'ye S-400 ve F-35 mesajı: Programa geri dönmeye hazırız
Türkiye'den ABD'ye S-400 ve F-35 mesajı: Programa geri dönmeye hazırız
GİRİŞ 14.01.2021 15:02 GÜNCELLEME 15.01.2021 11:06
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

İngiliz haber ajansı Reuters'da yer alan habere göre Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya'dan alınan hava savunma S-400'ler hakkında açıklamalarda bulundu.

 

"PATRIOTLARI VE SAMP-T'LERİ VERMEDİLER"

Ankara'da yabancı basının sorularını yanıtlayan Akar, Türkiye'nin artan riskler karşısında hava savunma ihtiyacının ortaya çıktığını ABD'den Patriot'u ve Fransa-İtalya yapımı SAMP-T'yi almak istediğini ancak bunun mümkün olmaması nedeniyle S-400'ün temini yoluna gidildiğini hatırlattı.

S-400'LERDEN GERİ ADIM YOK

Türkiye'nin Rusya ile S-400'lerin ikinci bir partisini almak için görüşmelerde bulunduğunu belirten Akar, "Geldiğimiz noktadan geri dönmek çok sorunlu bir durum. ABD'yi yaptırım gibi tehdit edici dilden uzak durmaya davet ediyoruz. Sorunların diyalog yoluyla çözümünü istiyoruz. ABD tarafı çözüm istiyorsa teknik düzeyde çalışarak çözüm bulunabilir" dedi.

"F-35 PROGRAMINA GERİ DÖNMEYE HAZIRIZ"

Türkiye'nin ortağı olduğu F-35 programına dönmeye hazır olduğunu vurgulayan Akar, "F-35 için ciddi zaman ve enerji harcandı. Bunun durdurulması ciddi sorun. Güven bunalımı çok daha tahripkar olabiliyor. Bu nesilden nesile gidebiliyor, buna engel olmak lazım. Bu kadar riskin olduğu ortamda birlikteliğin tahrip edilmemesi, zarar görmemesi lazım" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE S-400 ALIMI SEBEBİYLE F-35 PROGRAMINDAN ÇIKARTILMIŞTI

 

Türkiye programa ilk basamaktan girmiş ve yaklaşık 120 adet jet siparişi vermişti. F-35'lerin ana üreticisi konumunda olan ve çok sayıda kritik parçayı imal eden Türkiye, Rusya'dan S-400 alımı sebebiyle Washington yönetimi tarafından programdan tamamen çıkartılmıştı. Türk Hava Kuvvetleri için üretilen ve ülkeye gelmeden önce ABD'de son uçuşlarını yapan 6 jet ise, Amerikan Hava Kuvvetleri'ne teslim edilmişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 77
  • yalçın 3 yıl önce Şikayet Et
    sende bir gıram utanma yok sayın bakan f 35 için bukdar egilmeyin
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahu strateji gereğimi yapıyorlar bilemem ama artık sağır ahmak sultan bile F35 lerden kurtulmamızın şart olduğunu ve hayrımıza olacağını söylerken hala F35 ısrarı gerçekçimi
    Cevapla
  • ercan 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlı uçak teknolojisi bitmiştir. Sihalar geliştirilmeli. Hukuksuz tutumundan dolayı ABD mahkemeye verilmelidir. Bir dostun bu mesajına %100 katılıyorum f35 e parça tedariğine de son verilmesi gerekirken hala f35 ortaklığı için ısrar çok onursuzca. haklıyken sanki haksızmış gibi bu ne ya
    Cevapla
  • profibrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    ya kardeşim ne basiretsizsiniz! şuraya davet ediyoruz buraya davet ediyoruz. dik durun biraz s400 leri kuracağız diyebilirsiniz! net olun ne demek bu noktan dönüş sorunlu !
    Cevapla
  • Yesila 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet ne yapacağını biliyor ınanın kılı kırk yararak düşünüyor devlet
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu işde bi iş var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'ta peş peşe patlamalar! Askeri üsse hava saldırısı düzenlendi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!