Son dakika: ABD tarihinde bir ilk! Oy çokluğu ile kabul edildi

ABD’de siyahi emekli General Lloyd Austin'in Savunma Bakanı olarak atanması Senato’da oy çokluğu ile kabul edildi. Austin aynı zamanda, ABD'nin ilk siyahi savunma bakanı olarak tarihe geçti.

Son dakika: ABD tarihinde bir ilk! Oy çokluğu ile kabul edildi
Son dakika: ABD tarihinde bir ilk! Oy çokluğu ile kabul edildi
GİRİŞ 22.01.2021 19:39 GÜNCELLEME 22.01.2021 19:41
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Senato Genel Kuruluna yapılan oylamada, 93 senatör Austin'in Savunma Bakanı olması için "evet" oyu verirken, 2 senatör "hayır" oyu kullandı.

Austin böylece, eski Başkan Harry Truman döneminde George Marshall'dan, Donald Trump döneminde ise James Mattis'ten sonra askerlik mesleğinden emekli olmasının üzerinden 7 yıl geçmediği halde Kongrenin muafiyeti ile ABD Savunma Bakanı olmuş üçüncü general oldu. Austin aynı zamanda, ABD'nin ilk siyahi savunma bakanı olarak tarihe geçti.

2016 YILINDA EMEKLİYE AYRILMIŞTI

Önceki gün, ABD Temsilciler Meclisi ve Senatosu, emekli Orgeneral Austin’e muafiyet sağlayan tasarıyı kabul etmişti. ABD yasalarına göre bir askerin siyasi üst düzey pozisyona atanması için ordudan ayrılmasının üzerinden 7 yıl geçmesi gerekiyor. Bu şartı karşılamayanların bundan muaf tutulması için ise Kongrenin iki kanadı olan Temsilciler Meclisi ve Senatoda muafiyet alması gerekiyor. Austin, 2016 yılında Orgeneral rütbesiyle ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanlığı görevinden emekliye ayrılmıştı.

YORUMLAR 35
  • Görünen Köy 3 yıl önce Şikayet Et
    Güya içerde olaylar olmasın için düşünülmş bir uygulama.
    Cevapla
  • menu 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanirim Bu numara parcalanmanizi engelleyemeyecek
    Cevapla
  • Elestirmen 3 yıl önce Şikayet Et
    Pentagon binası bermuda şeytan 5 geni
    Cevapla
  • usta 3 yıl önce Şikayet Et
    bizim içimizdede çok müslüma var ,müslüman görünüp belkide geceleri mevlüt okutuyorlardır türkiyede ihtilal olsun diye,zavarlılar,insan haysiyetini düşürdükleri duruma bak
    Cevapla
  • adalet 3 yıl önce Şikayet Et
    Arap baharını .baslatan kukla obama arkasıdaki bidondu ...yarım kaln büyük israili 2022 ye kadar kurma ve mescidi aksayı alttan tünelle cokerti suleyman mabedini kurup .vaad edilen toprakları .geri alma projesine girebilir ...pkk deas dhkpc .el kaide .vsvs tum teroristleri toplayıp .rusla israille ve diyer yaltakcılarlar anlasıp ...ani bir hainlige girişebilir ...başlamadan .dersini .vermek türkün boynununu .borcu olmalıki hırlıyamasın .aç cöl tilkileri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Brezilya'da felaket! Acı bilanço paylaşıldı! Türkiye'den açıklama geldi
Dünyada ilk 10'a girdiler! En güçlü ordu sıralamasında Türkiye sıralama atladı...