Avrupa adım adım kaosa sürükleniyor

Kontrolden çıkan salgın ve üst üste alınan tedbirler sonrası başlayan öfke patlamaları Avrupa ülkelerinde hızla yayılıyor.

Avrupa adım adım kaosa sürükleniyor
Avrupa adım adım kaosa sürükleniyor
GİRİŞ 01.02.2021 09:52 GÜNCELLEME 01.02.2021 09:52
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Avrupa, daha önce görülmemiş bir kaosa adım adım sürükleniyor. Avrupa Birliği üyesi ülkelerde aşı programları gittikçe yavaşladı. Bazı ülkelerde ayaklanma patlak verirken aşı fiyaskosu nedeniyle öfke hakim. Bu öfke patlamaları Avrupa ülkelerinde hızla yayılıyor.

Fransa'da başlayan sarı yelekliler isyanı İtalya ve İngiltere'ye sıçradı. Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen gösterilerde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri protesto ediliyor. Bu gösterilere katılanların önemli bir kısmı da maske takmıyor.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de, Afrikalı bir gencin polis tarafından gözaltına alındıktan sonra karakolda hayatını kaybetmesi ile başlayan protestolar diğer ülkeler için de örnek oluşturuyor. Hollanda'da kilitlenme karşıtı protesto gösterileri birçok şok edici görüntüye sahne oldu. Çok sayıda kişi yaralandı.

Korona virüsün hızlı yayılan türü sebebiyle birçok Avrupa ülkesi sınırlarını kapattı. Salgına karşı ek tedbirler hayata geçiriliyor.

Fransa, yeni tip koronavirüs önlemleri çerçevesinde AB dışındaki ülkelerden giriş çıkışları 31 Ocak'tan itibaren askıya alacak. Almanya ise, mutasyona uğrayarak daha hızlı yayılan yeni tip korona virüs tiplerinin yoğun görüldüğü ülkelerden gelen yolcuların ülkeye girişini yasaklama kararı aldı. Danimarka da Kovid-19'un hızlı yayılan türü sebebiyle 28 Şubat'a kadar kapalı kalacağını açıkladı. İşsiz sayısındaki artış, ekonomik sıkıntıların artması ve üst üste gelen tedbirler sonrasında Avrupa’da isyanların bir süre daha devam etmesi bekleniyor.

YORUMLAR 5
  • Viyana 3 yıl önce Şikayet Et
    inşallah en kısa zamanda birbirlerine gigerler
    Cevapla
  • 1071 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim ülkemi korusun...onlar mültecilere kapılarını kapattı Rabbim de onlara kapılarını kapattı.
    Cevapla
  • Mahmut tr 3 yıl önce Şikayet Et
    Yıkılsın avrupanin düzeni.
    Cevapla
  • Hanifi Çifçi 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahım Daha Beter Etsin Abd yi Avrupayı Budist Hindistanı Çini
    Cevapla
  • Kızıldereli 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya avrupa israil
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma