Yunan Savunma Bakanı'ndan F-35 ve Rafale açıklaması! Türkiye donanmada bizi geçti

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, yaptığı açıklamada F-35 savaş uçaklarına ilgi duyduklarını söyledi. Fransa'dan aldıkları Rafale savaş jetlerinin ilkinin Temmuz ayında Tanagra Hava Üssü'ne ineceğini kaydeden Yunan bakan, İsrail'le İHA konusunda iş birliği içinde olduklarını belirterek, Türkiye'nin donanma konusunda kendilerine göre çok daha ciddi adımlar attığını dile getirdi.

Yunan Savunma Bakanı'ndan F-35 ve Rafale açıklaması! Türkiye donanmada bizi geçti
Yunan Savunma Bakanı'ndan F-35 ve Rafale açıklaması! Türkiye donanmada bizi geçti
GİRİŞ 19.03.2021 05:44 GÜNCELLEME 20.03.2021 09:50
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, katıldığı bir çevrimiçi etkinlikte ülkesinin gelecekteki savunma planları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İLK RAFALE TEMMUZDA İNECEK

Fransa'dan aldıkları 18 adet Rafale savaş uçağının ilkinin temmuz ayında Tanagra Hava Üssü'ne ineceğini söyleyen Yunan bakan, bu uçakların Yunanistan-Türkiye güç dengesi açısında önemli olduğunu söyledi.

ATİNA: 'REİS' SINIFI DENİZALTILARI TÜRKİYE'YE SATMAYIN

"DONANMADA TÜRKİYE ÖNÜMÜZE GEÇTİ"

Türkiye'nin kendilerinin aksine donanmalarında önemli modernizasyonlar ve atılımlar yaptığını söyleyen Panagiotopoulos, yeni fırkateyn programıyla açığı kapatmak istediklerini belirtti.

F-35'LERİ ER YA DA GEÇ ALACAĞIZ

F-35 AÇIKLAMASI

2021'in başında "Er ya da geç, F-35'leri bir gün mutlaka alacağız" gibi bir iddialı çıkışla gündeme gelen Yunan bakan, yeni açıklamasında daha temkinli yaklaştı:

"F-35'e kesinlikle ilgi duyuyoruz fakat 2.5 milyar euroluk bir maliyeti de var. Yunanistan'ın F-35'i er ya da geç tedarik edip etmeyeceği, tasarımlarımız ve tükenmez olmayan finansal yeterliliklerimizle alakalı bir mevzu. Viper programı tamamlanması F-35'e zemin hazırlayabilir, hatta belki daha erken sürede olabilir."

İLK 'VİPER' YUNAN F-16'SI ABD'DE HAVALANDI

TEL AVİV İLE İŞ BİRLİĞİ

Nikos Panagiotopoulos ayrıca, İsrail'in kendileriyle İHA ve İHASAVAR sistemler konusunda iş birliği ve ortak üretim konularını müzakere etmek istediğini belirtti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 42
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz alacağınız uçakları Hisarla indiririz.
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunan F35 alsa bile onu uçuracak ekonomik güce sahip değil. Ellerinde patlayacak.. Bu aşamadan sonra büyük bir ekonomik krize de kapılarını açmış olacaklar. AB zaten düşüş devrini yaşıyor. Bir iki sene sonra ne olur Allah bilir...
    Cevapla
  • cem 3 yıl önce Şikayet Et
    f35 ler çöp olacak
    Cevapla
  • Diyarbakır 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz alıp borçlanmaya devam edin biz elimizdekileri modernize edip kendi uçağımızı kendimiz yapıp işi kökten halledeceğiz inşallah sizide bir kurşun sıkmadan borç içinde bırakacağız siz daha bu korku ile borçtan borca batarsiniz bize muhtaç olacaksınız atalar bosuna dememiş hazıra dağ dayanmaz !!! Üretim üretim üretim tek kurtuluşumuz budur
    Cevapla
  • tunctunc 3 yıl önce Şikayet Et
    yunanFistan ne kadar cok silah alrisa alsin onu asla asla asla maglubiyetten kurtaramaz.En fazla olabilegi saldirilari ile zarar verir.Ama onungöreci zarardan ise asla dönü$ü olmaz..Adalar aninda gider´ama yüz yerine degil iki yüz kaybimiz olur.Tabiki onlarin kullandiklarida silah ve tahtadan degil..YunanFistan bu kadar cok silah almak ile Türkiyeyi korkutmak istiyor akli sira ve Türkiyeyi kücük görüyor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar