İran, nükleer tesise sabotajın sorumlusu ajanın kimliğini yayınlandı

İran, Natanz nükleer tesisine sabotajı Reza Karimi adlı ajanın gerçekleştirdiği açıkladı ve şahsın fotoğrafını yayınladı.

İran, nükleer tesise sabotajın sorumlusu ajanın kimliğini yayınlandı
İran, nükleer tesise sabotajın sorumlusu ajanın kimliğini yayınlandı
GİRİŞ 17.04.2021 13:34 GÜNCELLEME 19.04.2021 09:57
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

İran devlet televizyon kanalı IRIB, uranyum zenginleştirme faaliyetlerini sekteye uğratan Natanz nükleer tesisindeki sabotajı kimin gerçekleştirdiğini açıkladı.

Kanaldan yapılan açıklamada, İsfahan eyaletindeki Natanz Nükleer Tesisi'ne yönelik gerçekleştirilen saldırı failinin Reza Karimi isimli kişi olduğu belirtildi.

Haberde, "Tutuklanması ve ülkeye dönüşü için gerekli ve yasal adımlar atılıyor" denildi.

NE OLMUŞTU?

11 Nisan'da sabah saatlerinde Natanz Nükleer Tesisi'nin elektrik dağıtım ağında bir kaza meydana geldiği bildirilmişti. Yapılan incelemelerin ardından akşam saatlerinde, İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, olayın terör eylemi olduğunu duyurmuştu.

İran'ın Natanz Nükleer Tesisi'nde Temmuz 2020'de de yangın çıkmış ve İranlı nükleer bilimci Muhsin Fahrizade'nin öldürülmesinden bir gün sonra, 28 Kasım'da yapılan açıklamada, bunun İsrail tarafından gerçekleştirilen sabotaj olduğu açıklanmıştı.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, saldırının arkasında İsrail'in olduğunu savunup intikam alacaklarını söylemişti.

Orta Doğu'nun nükleer silah sahibi tek ülkesinin Başbakanı Benyamin Netanyahu ise Natanz sabotajını resmen üstlenmemiş, "İsrail Başbakanı olarak, İran'ın İsrail'i yok etmeye yönelik soykırımsal hedefini gerçekleştirmek için nükleer kapasiteye sahip olmasına asla izin vermeyeceğim" demişti.

Söz konusu tesiste cumartesi günü Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin talimatıyla önceki santrifüjlere kıyasla 10 kat daha fazla uranyum üretecek 164 adet IR6 santrifüj zinciri devreye sokulmuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 13
  • alpi 3 yıl önce Şikayet Et
    durun siz kardeşsiniz!
    Cevapla
  • ünal 3 yıl önce Şikayet Et
    Bize yaptığınız hainlikler ne olacak..
    Cevapla
  • Yavuz selimotlukbeli 3 yıl önce Şikayet Et
    İsrail iranda birhayli ajan devşirmiş, iran bu nükleer silahı yapmayacak kadar ajanla sarılmış..!halen daha türkiye ve azerbeycan ile uğraşıyoruz...!utanmazlar...!
    Cevapla
  • enes 3 yıl önce Şikayet Et
    iran-ırak sınır bölgesinde İsrail'in yarısı kadar yahudi yaşıyor.
    Cevapla
  • Fatih yavuz kanuni 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu hain şianin eline birakın şu nukleer mükleer vermeyi çata pat bile verilmez şeytanın uşakları işi gücü masum muslumanları katletmek geri zekalı sapıklar şunların haberini vermeyin uyuz oluyorum.
    Cevapla
  • Mehmet58 3 yıl önce Şikayet Et
    İran'dan daha büyük hain olamaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?