Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko: Bomba ihbarı İsviçre’den geldi

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Ryanair’e ait uçağın acil inişiyle ilgili, "Bomba ihbarı İsviçre’den geldi. Uçak, Belarus Nükleer Santrali’nin yakınından döndürüldü" dedi.

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko: Bomba ihbarı İsviçre’den geldi
Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko: Bomba ihbarı İsviçre’den geldi
GİRİŞ 26.05.2021 11:07 GÜNCELLEME 26.05.2021 11:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko, Yunanistan'dan Litvanya'ya sefer düzenleyen Ryanair'e ait bir uçağın Minsk'e acil iniş yaptırılmasıyla ilgili açıklamada bulundu.

Lukaşenko, acil inişe neden olan bomba ihbarının İsviçre'den geldiğini, uçağın Belarus Nükleer Santrali'nin yakınından döndürüldüğünü söyledi.

UÇAKTA MUHALİF AKTİVİST DE YER ALIYORDU

Geçtiğimiz pazar günü, Belarus haber ajansı BelTA, uçakta patlayıcı olduğunun öne sürülmesinin ardından, Lukaşenko'nun bir savaş jetinin uçağa eşlik etmesi talimatı verdiğini; Minsk'e acil iniş yaptırılan uçakta herhangi bir patlayıcı madde bulunamadığını bildirmişti.

Uçağın geçen yıl Lukaşenko karşıtı sokak hareketlerinin ardından arananlar listesine dahil edilen ve daha önce muhalif NEXTA adlı Telegram kanalında görev alan 26 yaşındaki Roman Protasevich'i yakalamak için indirildiği de öne sürülmüştü

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • dogrucu 2 yıl önce Şikayet Et
    cok komik, bomba ihbariyla ucagi indir icinden muhalefet eden gazeteciyi cikar ve tutukla sonra da bomba hikayesine inanmamizi bekle. cok acik ve net muhalif adami tutuklayabilmek icin yapilmis.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması