Lübnan'daki yangınlar 3 gün sonra kontrol atlına alındı

Lübnan'ın kuzeyindeki ormanlık alanda 28 Temmuz'da başlayan ve 3 gün sonra kontrol altına alınan yangınlar sonucu 20 bin dekarlık alanın zarar gördüğü bildirildi.

Lübnan'daki yangınlar 3 gün sonra kontrol atlına alındı
Lübnan'daki yangınlar 3 gün sonra kontrol atlına alındı
GİRİŞ 31.07.2021 17:35 GÜNCELLEME 31.07.2021 17:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Lübnan Tarım Bakanlığına bağlı Akkar Ziraat Biriminden yapılan açıklamada, kuzey kesiminde yer alan ormanlık bölgelerin birkaç noktasında 28 Temmuz Çarşamba günü başlayan yangınların rüzgar ve sıcak havaların etkisiyle hızla yayıldığı belirtildi.

Yangınların, orduya ait askeri helikopterlerin yanı sıra sivil savunmaya ait itfaiye ekipleri ve İç Güvenlik Güçlerinin yoğun müdahalelerine rağmen 3 gün sonra kontrol altına alınabildiğine dikkat çekilen açıklamada, yangınların yeniden alevlenmesine karşı bölgede soğutma ve gözetim çalışmalarının sürdüğü aktarıldı.

İlk belirlemelere göre çam, meşe ve çeşitli meyve ağaçların oluşturduğu ormanlık bölgede 3 gün süren yangınlar sonucu 20 bin dekarlık yandığına işaret edilen açıklamada, yangının etkisiyle ayrıca ciddi tarım alanlarının zarar gördüğü ve çiftçilere ait 10 evin yandığı bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, Tarım Bakanlığı tarafından söz konusu yangınların kundaklamadan kaynaklanıp kaynaklanmadığına dair soruşturma açıldığı kaydedildi.

Lübnan Yüksek Yardım Komisyonu Genel Sekreteri Tümgeneral Muhammed Hayr, yaptığı açıklamada, "Yangın başladığından beri söndürmek için büyük çaba harcıyoruz ancak o bölgedeki engebeli dağlar ve vadiler nedeniyle söndürme çalışmalarında çok zorluk yaşıyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Lübnan'ın kuzeyindeki ormanlık alanlarda 28 Temmuz Çarşamba günü öğleden sonra birkaç noktada çıkan yangınlar nedeniyle bir kişi ölmüş, 17 kişi yaralanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • 567 2 yıl önce Şikayet Et
    allah tüm dünyadaki yanan ormanlara yardım eylesin yazık olan bitkiler hayvanlar insan yok olsa hiç önemli değil ama bitkiler hayvanlar ebedi dünyada insanoğlundan davacı olacak mahşer günü
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!