Elon Musk’ın şirketi SpaceX, astronotlar için uzaya avokado ve dondurma taşıdı

Ünlü milyarder Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX, Uluslararası Uzay İstasyonu'na ikmal yapacak ve içinde bazı gıda maddelerinin bulunduğu mekiğini uzaya fırlattı. Mekikte, astronotlar için avokado, limon ve dondurma bulunduğu belirtildi.

Elon Musk’ın şirketi SpaceX, astronotlar için uzaya avokado ve dondurma taşıdı
Elon Musk’ın şirketi SpaceX, astronotlar için uzaya avokado ve dondurma taşıdı
GİRİŞ 30.08.2021 23:57 GÜNCELLEME 30.08.2021 23:59

ABD’li uzay şirketi SpaceX, Uluslararası Uzay İstasyonu'na ikmal yapacak ve içinde bazı gıda maddelerinin bulunduğu mekiğini uzaya fırlattığını açıkladı.

Geçtiğimiz gün gerçekleştirilen sevkiyatta, karıncaların ve avokadoların olduğu belirtilirken, Dragon isimli kapsülün uzay istasyonundaki yedi astronot için 2 kilo 170 kilogram gramdan fazla limon ve dondurma dahil taze yiyecekler taşıdığı aktarıldı.

Bugün ulaşacağı açıklanan kapsülün Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX’in NASA için on yıl içerisinde taşıdığı 23’üncü kapsül olduğu bildirildi.

NASA'nın Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatılan Falcon roketi Dragon kapsülünün SpaceX'in "A Shortfall of Gravitas" adlı en yeni okyanus platformuna dik olarak giriş yaptığı aktarıldı.

SpaceX'in kurucusu Elon Musk ise kapsül gemilerine son dönemin ünlü bilim kurgu yazarı Iain Banks'e ve onun Kültür serisine atıfta bulunması dikkat çekti.

Saatte 7 bin 300 kilometre hıza ulaşan kapsül ile ilgili açıklama yapan NASA, Dragon kargo gemisinin 29 Ağustos Pazartesi günü TSİ 18.00’de uzay istasyonuna yanaşmasının planlandığını söyledi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Diyetisyen Ender Saraç'ın 'cinsel istismar' davasında yeni gelişme: İfadeler ortaya çıktı
Pusu kurup öğretmenini bıçakladı! Dehşet anları kamerada...