ABD Dışişleri Komisyonu'ndan Türkiye'ye S-400 yaptırımı mesajı

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu'ndan Türkiye'ye S-400 tehdidi geldi. Komisyon Başkanı Bob Menendez, Türkiye'nin Rusya'dan yeni alımlar yapması halinde Kongre'nin Ankara'ya karşı yeni yaptırımlar için harekete geçeceğini duyurdu.

GİRİŞ 28.09.2021 12:36 GÜNCELLEME 28.09.2021 12:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'li CBS televizyonuna verdiği mülakatta, S-400'lere ilişkin yaptığı açıklamaların yankıları halen sürüyor. CBS haberi "Erdoğan ABD'ye meydan okuyor" olarak verirken, ABD Senatosuna bağlı Dış İlişkiler Komisyonu'ndan küstah bir tehdit geldi.

YENİ YAPTIRIMLAR  TEHDİDİ

Menendez, yaptığı açıklamada, "CAATSA yasasını (ABD'nin Hasımlarına Yaptırımlar Yoluyla Karşılık Verme Yasası) kaleme alırken oldukça nettik: Rus ordusu ya da istihbarat daireleriyle kaydadeğer düzeyde iş yapan her kuruluşa yaptırım uygulanması zorunludur" ifadelerini kullandı.

Menendez, "Türkiye'nin yeni (S-400) alımları yeni yaptırımlar anlamına gelmelidir" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CBS kanalına verdiği mülakatta Ankara'nın Washington'dan gelen baskıya rağmen bir set Rus S-400 hava savunma sistemi daha satın alabileceğini söylemişti.

Erdoğan'ın açıklaması sonrası ABD'den Türkiye'ye küstah tehditErdoğan'ın açıklaması sonrası ABD'den Türkiye'ye küstah tehdit

Türkiye'ye S-400 alımı konusunda sürekli baskı yapılmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Erdoğan, ABD'nin S-400 bahanesiyle Türkiye'ye F-35 savaş uçağı satmayı reddetmekle hata yaptığına dikkat çekmişti.

Başkan Erdoğan'dan ABD'ye terör tepkisi! S-400, F-35 resti!Başkan Erdoğan'dan ABD'ye terör tepkisi! S-400, F-35 resti!

Erdoğan, çarşamba günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ikili ilişkileri görüşmek üzere Soçi'de bir araya gelecek. Görüşmede Suriye, Afganistan ve Libya da dahil olmak üzere bölgesel konular ele alınacak.

YORUMLAR 1
  • Baston 2 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar nasıl canla başla sırası geldiğinde rahat parçalayabilecekleri konuma getirmek için uğraşıyor.Bizimde bunu görmemiz lazım.Hss bir ülke için olmazsa olmazıdır.Sadece hss ni çökertmeleri yeterli bombala dur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?