BM, Greta'nın Türkiye şikayetini karara bağladı

BM Çocuk Hakları Komitesi, iklim aktivisti Greta Thunberg'in Türkiye dahil beş ülke hakkındaki şikayetini sonuca bağladı. Komite, çocukların önce kendi ülkelerindeki mahkemelere başvurmaları gerektiğine hükmetti.

BM, Greta'nın Türkiye şikayetini karara bağladı
BM, Greta'nın Türkiye şikayetini karara bağladı
GİRİŞ 12.10.2021 10:10 GÜNCELLEME 12.10.2021 10:10
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM) Çocuk Hakları Komitesi, iklim aktivisti Greta Thunberg dahil 15 çocuk ve gencin Türkiye, Almanya, Fransa, Brezilya ve Arjantin hakkındaki şikayetini karara bağladı.

Komiteye başvuruda bulunan 15 aktivist, 2019 yılında söz konusu ülkeleri, iklim değişikliğine karşı yeterince önlem almayarak BM Çocuk Hakları Sözleşmesi'ni ihlal etmekle suçlamıştı.

Bu konudaki incelemelerini tamamlayan BM komitesi, beş ülkenin eylem ya da ihmalleri ve çocuklara ciddi şekilde zarar verildiği iddiası arasında "yeterli nedensel bağlantı" kurulduğu sonucuna vardı. Ancak komite, aktivistlerin önce kendi ülkelerindeki mahkemelere başvurmaları gerektiğini savunan beş devletin bu argümanını da haklı buldu.

Verilen karardaki önemli bir detay da bir ülkenin emisyonlarının neden olduğu zarardan bir başka ülkedeki çocuklar etkilenmiş olsa da BM komitesinin bu davalarla ilgilenebileceğinin ortaya çıkması oldu.

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE TÜRKÇE
YORUMLAR 17
  • Barış 2 yıl önce Şikayet Et
    Greta 'nin görsel yüz olduğu cirpto para çıkarmışlar projenin amacı iklim değişikliği hakkında. Şu an on satışta olan token ciddi manada alış oluyor.
    Cevapla
  • öneri 2 yıl önce Şikayet Et
    dizel yasaklansa iyi olur bizde de kademeli olarak. Togg çıkınca satışını yasaklarlar belki.
    Cevapla
  • Kadavra kalk 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence bir ajan cia ve mossad eyitiyor bu yeni yetmeleri sorozun torunlar bunlar dünyada 200-300 kadar var. 10 sene sonra görün dünyaya ayar vermelerini
    Cevapla
  • ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    çocuk hakları deyip çocuğu kullanmışlar işte batı zihniyeti
    Cevapla
  • Borazan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sütünü iç ve yat ufaklık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi