Putin kararnameyi imzaladı: Rusya Donetsk ve Luhansk'ı tanıdı

Son dakika haberi: Rusya Devlet Başkanı Putin, Donetsk ve Luhansk'ın resmen tanınması kararını onayladığını dünyaya duyurdu.

GİRİŞ 21.02.2022 22:41 GÜNCELLEME 22.02.2022 08:01
Bu Habere 120 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerinin tanınmasına dair kararnameyi imzaladı.

Kremlin Sarayı'nda basına açık olarak yapılan toplantı, aynı anda Rus devlet kanallarından yayınlandı. Toplantı esnasında Putin, Rusya Parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması'nın Donbas'taki ayrılıkçıların sözde yönetimlerinin tanınmasıyla ilgili çağrısı konusunda güvenlik konseyi üyelerinin hepsinin tek tek görüşünü aldı.

Konsey üyelerinin tamamı sözde Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti'nin tanınmasından yana görüş ifade etti.



PUTİN DUYURDU: TANIMA KARARINI ONAYLIYRUM

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Rusya Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü tanımak için her şeyi yaptı. BM'nin 2202 numaralı maddesini uygulamak için her şeyi yaptı. Kiev rejimi saldırgandır ve 2014 yılındaki darbeyle kurulmuştur. Donbass krizini askeri operasyon dışında çözme girişimi yoktu. Bu nedenle Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri'ni tanıma kararını onaylıyorum" dedi.

15 Şubat'ta Rusya Parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması, Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların kurduğu sözde yönetimlerin tanınması için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e çağrıda bulunulmasına yönelik kararı kabul etmiş, kararı Kremlin'e göndermişti.

Ukrayna'nın doğusunda 2014'te Kiev yönetimine rağmen Rusya yanlısı ayrılıkçılar Ukrayna topraklarında Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Lugansk Halk Cumhuriyeti isminde iki ayrı sözde yönetim oluşturmuştu.


SCHOLZ VE MACRON'A İMZALAYACAĞINI SÖYLEDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile yaptığı telefon görüşmesinde Rusya’nın Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını tanıyan kararnameyi imzalayacağını açıklamıştı.

UKRAYNA'DAN ACİL ÇAĞRI

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelensky de son yaptığı açıklamada Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni (BMGK) toprak bütünlüğünün garantisi için acil toplantıya çağırdı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 120
  • AdiL 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi nato ve batı Türkiye'ye daha fazla baskı yapacak, veya pohpohlayıp gaza getirecek. Böyle bir kışkırtma ve cehalet yüce Atatürk'ün komşularıyla münasebetine verdiği öneme zıt ve sonuçları affedilemez olur!
    Cevapla
  • AdiL 2 yıl önce Şikayet Et
    Böylece herkes Nato ve batının desteklediklerinin sonunu görmüş oldu. Ukrayna nato üyesi değil o yüzden diye düşünmekte yanlış. Ukrayna yönetimi topraklarını nato ve batının her türlü silahlarına açtı, niye cesaret edip kendi askerlerini sokmadılar? Birde nüfusunun çoğunluğu müslüman olan Türkiyenin hali ne olur bir düşünelim.
    Cevapla
  • AdiL 2 yıl önce Şikayet Et
    Sonunda olması gereken oldu. Nihayet özünde Türk gibi karar alabilen bir devlet ve başkanı. Ukrayna'dan bir saldırı olmadığı sürece insanlar huzura kavuşacak.
    Cevapla
  • Selami Nallar 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne putin ne de batı adam!... hepsi kan içici vampir. Dünya Türkün adaletine muhtaç.
    Cevapla
  • bülent 2 yıl önce Şikayet Et
    Sade putinin tanıması yetmez, dünya tanımadıktan sonra sorunlar bitmez..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!