Rusya'dan Ukrayna işgalini kınayan İsrail'e işbirliği mesajı

Rusya'nın Tel Aviv Büyükelçiliği, Ukrayna'ya yönelik saldırıyı İsrail'in kınamasını Moskova'nın not ettiğini belirterek, Suriye'de İsrail ile iş birliğinin devam edeceği mesajını verdi.

Rusya'dan Ukrayna işgalini kınayan İsrail'e işbirliği mesajı
Rusya'dan Ukrayna işgalini kınayan İsrail'e işbirliği mesajı
GİRİŞ 27.02.2022 22:32 GÜNCELLEME 28.02.2022 00:22
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Tel Aviv Büyükelçiliği, Ukrayna saldırısının ardından İsrail'le ilişkilere yönelik yazılı açıklama yaptı.

İsrail'in krize yaklaşımına ilişkin Rusya'nın tavrının değerlendirildiği açıklamada, "Rusya, İsrail'in pozisyonunu not aldı. İsrailli meslektaşlarımız Ukrayna'daki Yahudi toplumuna ilişkin endişelerini defalarca dile getirdi." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, "Moskova yönetiminin, askeri operasyonu başlatmasının arkasındaki gerekçelerin İsrail tarafından anlaşılmasını ümit ettiği" belirtildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Belarus'ta müzakere için Ukrayna'ya öneride bulunduğu ve bu öneriyi telefon görüşmesi sırasında İsrail Başbakanı Naftali Bennett'e de ilettiği aktarılan açıklamada, Bennett'in bunun üzerine İsrail'in arabuluculuk teklifini Putin'e ifade ettiği, bu konuda Rus Büyükelçiliğinin "yeni bir yorum yapamayacağı" kaydedildi.

SURİYE'DE İŞ BİRLİĞİNE DEVAM

Rusya'nın Tel Aviv Büyükelçiliği, Suriye'deki uluslararası diplomatik girişimlerde İsrail ile temas halinde olduklarını vurgulayarak, "İsrail'in meşru güvenlik kaygılarını hesaba kattıklarını" bildirdi.

Açıklamada, "Suriye topraklarının ne İsrail ne de başkasına karşı eylemler için kullanılmasını istemeyiz. Askeri yetkililerimiz, bu konuda işlevsel konuları günlük olarak sürekli ele alıyor. Bu mekanizma etkin görünüyor ve çalışmaya devam edecek." ifadeleri kullanıldı.

İSRAİL, RUSYA'YA KARŞI TEMKİNLİ

İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısını "uluslararası düzene karşı bir ihlal" diye nitelemiş ve kınamıştı. Buna karşın Başbakan Naftali Bennett, Ukrayna'daki duruma ilişkin Rusya'nın ismini zikretmemişti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, bu açıklamanın üzerine İsrail'in Moskova Büyükelçisi Alexander Ben Zvi'yi bakanlığa çağırmış ve İsrail'in Ukrayna krizine yaklaşımına ilişkin açıklama talep etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • adem38 2 yıl önce Şikayet Et
    hırsız hırsızı kınıyor. vay bee ne günlere kaldık.
    Cevapla
  • SERDAR 2 yıl önce Şikayet Et
    şu işe bak ya !! 8 milyonluk israil den rusya bile tırsıyor vay vay vayyyyy.........
    Cevapla
  • VATANSEVERRRR. 2 yıl önce Şikayet Et
    Yaw he he
    Cevapla
  • kahrol chpkk 2 yıl önce Şikayet Et
    iki seytan ulkesiniz..Allahin azabi uzerinize olsun...amin...
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Katil gavurlar İkinizde katilsiniz işbirligine devam dersiniz Çünkü iki Vampir katilsiniz ikinizde Allah kahreylesin sizi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem! Her ay hesaplanacak
Uzaylılar neden bizimle iletişime geçmiyor? Bilim adamları açıkladı...