ABD: Putin cezasız kalırsa Pandora'nın kutusu hepimiz için açılır!

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken "Putin'in şu anda yaptıklarının cezasız kalmasına izin verirsek bu durum sadece bizim için değil, tüm dünya için Pandora'nın kutusunu açacaktır" dedi.

GİRİŞ 04.03.2022 21:14 GÜNCELLEME 04.03.2022 21:14
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

AB üyesi ülkelerin dışişleri bakanları ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss ve Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly'nin yanı sıra NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in katılımıyla Brüksel'de bir araya geldi.

Toplantıya Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'nın da katılarak bakanlarla istişarede bulunacağı açıklandı.

"RUSLAR HER ŞEYİ BOMBALIYOR"

Toplantı öncesinde Blinken ile açıklama yapan AB Yüksek Temsilcisi Borrell, "Ruslar her şeyi bombalıyor. Hastaneleri, evleri, okulları, vuruyorlar. Çok sayıda sivil kayıp var. Bunlar barbarca bir savaş yöntemi." dedi.

"Bu Putin'in savaşıdır. Bunu Putin bitirmelidir." ifadesini kullanan Borrell, bu savaşın durması ve masum insanların ölmesinin engellenmesi için ABD ile birliktelik içinde olduklarını kaydetti.

Borrell, Rusya'ya karşı Batı'nın bugüne kadar verdiği karşılıkta transatlantik birlikteliğinin tam olduğunu vurguladı.

"CEZASIZ KALIRSA PANDORA'NIN KUTUSU AÇILIR"

Blinken da Joe Biden'ın ABD başkanı olmasından sonra Avrupa ile ABD'nin bağlarını güçlendirdiklerini, şimdi de Rusya'ya karşı alınan tedbirlerde birlikte olduklarını söyledi.

AB'nin Rusya karşı aldığı yaptırım kararları ve Ukrayna'ya askeri destek gibi eylemlerinde çok hızlı davrandığını, bunun dikkat çekici olduğunu dile getiren Blinken, "Bunu tarihi olarak nitelendirmek abartı sayılmaz." ifadesini kullanarak şunları kaydetti:

"Rusya Devlet Başkanı Putin'in savaş seçimiyle birlikte yüzleştik. Bu sebepsiz ve haksız, aynı zamanda anneler, babalar, çocuklar için korkunç sonuçları olan bir savaş. Televizyonlarda görüntüleri görüyoruz. Bu savaş bitmeli. Savaşı durdurmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya taahhüdümüz sürüyor. Aramızdaki koordinasyon hayati önem taşıyor ama bu, ABD ve Avrupa'nın çok ötesindedir. Bu, tüm dünyayı ilgilendiren bir saldırganlıktır."

Bir ülkenin başka bir ülkenin sınırlarını değiştirme ve etki alanları oluşturma hakkı bulunmadığını belirten Blinken, "Putin'in şu anda yaptığı gibi bu ilkelere karşı koyulmasına, bunun cezasız kalmasına izin verirsek bu durum sadece bizim için değil, tüm dünya için Pandora'nın kutusunu açacaktır." diye konuştu.

YORUMLAR 103
  • Milliyetci 2 yıl önce Şikayet Et
    Bence siz ABD nin otuz yıllık Ortadoğuda başlattığı savaşları, savaşların sonuçlarını , devamında ülkelerin ve insanların geleceğini nasıl teröristlere teslim ettiğinizi seyretseniz daha doğru olur....
    Cevapla
  • Ata 55 2 yıl önce Şikayet Et
    Rusya'nın korkusundan ne yapacağını bilemiyorlar. Irak ısuriyeyi afganistanı hatta japonyayı unutmadı insanlık biten Rusya değil Amerika dır. Haysiyetsiz korkak Amerika
    Cevapla
  • Erol 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve ab sanki çok doğru bular baş şeytan
    Cevapla
  • Eda 2 yıl önce Şikayet Et
    Pandoranın kutusundan çıksa çıksa abd ve yandaşlarının kalleşlikleri çıkar.
    Cevapla
  • Abdd 2 yıl önce Şikayet Et
    Pandora nın kutusu açıldı siz onun farkında değilsiniz film izliyor gibi izliyorsunuz.ukraynaya destek veremiyor rusyadan korkuyordsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?