Rusya'ya mesaj mı? ABD bombardıman uçağı B-52 Ukrayna sınırında uçtu

ABD, B-52 Stratofortress bombardıman uçaklarını NATO'nun doğu kanadı üzerinde uçurarak, Almanya ve Romanya ordularıyla birlikte tatbikat düzenledi.

GİRİŞ 05.03.2022 07:52 GÜNCELLEME 07.03.2022 05:41
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları üzerine ABD, B-52 Stratofortress bombardıman uçakları ile NATO'nun doğu kanadı üzerinde Almanya ve Romanya ordularıyla birlikte tatbikat düzenledi.

HAVADA İKİ GÖREV BİRDEN

Avrupa'daki ABD Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, ABD Hava Kuvvetleri'nin en büyük stratejik bombardıman uçaklarından B-52 Stratofortress uçakları, İngiltere'deki Kraliyet Hava Kuvvetleri istasyonu olan RAF Fairford'dan havalanarak yakın hava desteği ve entegrasyon görevi eğitimi verdi.

B-52 bombardıman uçakları daha sonra Romanya'ya uçuş gerçekleştirerek, burada bombardıman görev gücünün bir parçası olarak daha yakın hava desteği eğitimi aldı.

RUSYA'YA MESAJ MI?

Romanya hava sahası üzerinde gerçekleştirilen uçuş ile ABD, bombardıman uçaklarını Rus hava kuvvetlerinin hava üstünlüğünü kurmaya çalıştığı Ukrayna hava sahasının bitişiğindeki NATO ülkelerinin tam sınırından geçirdi.

NOT: Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'in ısrarlarına rağmen, ABD ve NATO Ukrayna üzerinden uçuşa yasak bölge ilan etmeyeceklerini, bunun Rusya ile savaşa girmek anlamı taşıdığını söylüyor.

"BU EĞİTİMLER ÇOK KRİTİK"

ABD Avrupa Hava Kuvvetleri, Afrika Hava Kuvvetleri ve NATO Müttefik Hava Komutanlığı Komutanı General Jeff Harrigian yaptığı açıklamada, "Bombardıman Görev Kuvvetleri (BTF) rotasyonları, özellikle bu zor zamanda müttefiklerimiz ve ortaklarımızla bütünleşmek ve onlarla eğitim almak için kritik bir fırsat sunuyor" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 34
  • Mete TÜRK 2 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten çok komik. Bizde inandık. İt iti ısırır mı? Bu zamana kadar ABD ve Rusya bir defa olsun savaştılar mı? Yine kapalı kapılar ardında bir yerleri paylaştılar.
    Cevapla
  • şahin 2 yıl önce Şikayet Et
    Keşke savaşsalar bizde onlardan kurtuluruz
    Cevapla
  • Gurbetçi vatansever 2 yıl önce Şikayet Et
    2 b52 amerikan ağır bombardıman uçağı İngiltere den kalkarak Romanya köstence yakınlarında tatbikat dedikleri gözdağı uçuşu yaparak tekrar İngiltere ye döndüler Flug radar app dan bende izledim güney Kıbrıs yunan adaları dan triesteden ıspanyadan almanyadan ve ingiltere den deyişimli olarak Romanya ukrayna sınırında tanker ve daha farklı abd ve İngiliz uçakları aynı bölgede devriye uçuşu yapıyor
    Cevapla
  • sezayi 2 yıl önce Şikayet Et
    abd nin ki eğitim oluyor malesef hiç olmazsa kışkırtma söyleyin.rusya yapınca işgal.evet işgal neden?ırak-afgan-simdi suriye unutuldu unutturuldu.unutmayacağız.akdenizde-egede ölen göçmen kardeşlerimiz.bakın avrupa(ab)nasılda içlerine alıyor göçmen ukraynalı kardeşlerini kardeşlerimizi.neden afgan-suriye -ıraklı-afrikalı alınmıyor avrupalı insanlık utansın.benim ülkemde malesef avrupalı gibi düşünenlerde var.kovun diyorlardı iktidara.utanın avrupalı kadarda olamadınız insanlık adına.
    Cevapla
  • F b 2 yıl önce Şikayet Et
    Eminim Rusya çok korkmuşturrrr
    Cevapla
  • bağımsız 2 yıl önce Şikayet Et
    Kuru gürültü yaptırılıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini