Yunan gazetesinden Türkiye paranoyası: Ukrayna-Rusya savaşını fırsat bilip...

Yunan Kathimerini gazetesi, Türkiye'nin, Rusya'nın Ukrayna işgalini fırsata çevirerek Yunanistan'a karşı adımlar atabileceğini yazdı.

GİRİŞ 05.03.2022 10:50 GÜNCELLEME 07.03.2022 05:41
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Yunanistan'ın en saygın gazetelerinden Kathimerini'de Tom Ellis imzasıyla yayımlanan bir analizde, Rusya'nın Ukrayna işgali ele alındı.

TÜRKİYE KENDİ STRATEJİSİNİ UYGULUYOR

Türkiye'nin mevcu krizde attığı bağımsız adımları ele alan Ellis, "Ankara kendini Batı ile aynı hizaya getirmedi. Kendine özgü bir denge politikası izliyor. Türkiye onları (NATO ve AB) adım atmak için beklemiyor. Erdoğan, kendi politikasını izliyor. Nitekim yaptığı da tam olarak bu. Moskova'dan modern askeri teçhizat tedarik ediyor; Ukrayna'daki savaşı kınıyor ama Rusya'ya karşı değil; boğazları sadece Rusya'nın değil, Ukrayna ve NATO üyesi ülkelerinin de savaş gemilerine kapatıyor; hava sahasını Rus uçaklarına kapatmıyor; Ukrayna'ya silah göndermiyor ve Rusya'ya mali yaptırım uygulamıyor" ifadelerini kullandı.

KONUYU YİNE KENDİLERİNE GETİRDİ

Türkiye'nin bu savaş ortamından yararlanarak Yunanistan'a karşı adımlar atabileceği paranoyasını ortaya koyan Ellis, "Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saldırgan isteklerinin bir kısmını zorlamak için kaostan ve Batı'nın Ukrayna'ya odaklanmasından yararlanmaya çalışacak mı? Mevcut kaos ve tüm gözlerin Ukrayna'da olmasını göz önüne aldığımızda, Ankara bu durumu kendi planlarını uygulamak için ideal bir zaman olarak değerlendirebilir. Türkiye'nin olası saldırgan eylemleri tam ölçekli bir saldırı niteliğinde olmayacağından, uluslararası toplumun güçlü tepkisine yol açmayacağına inanabilirler" dedi.

Tom Ellis yazısını, yaşanan kaoslarda Yunanistan'ın dikkatli bir şekilde NATO ve AB ile ortak hareket etmesi gerektiğini belirterek bitirdi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 78
  • Час 2 yıl önce Şikayet Et
    Sizinde sonunuz yakın.... sizide Amerika işgal edecek .. o çok guvendiginiz Avrupa da sizi kabul etmeyecek. ... Bu sefer de Erdoğan bizi kurtar diye yalvaraksiniz...
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Abd ye güvenipte Türkiyeyle savaşmayın. Abd hiçbir zaman kendisi ateşin içine girmez. Ukrayna gibi olan size olur.
    Cevapla
  • batmanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    allah o kurku içinde taşıdığınız canıda türkiye eliye aldırır
    Cevapla
  • Casper 2 yıl önce Şikayet Et
    Ama bugün ama yarin bunun kaçarı yok..Ya vergiye tabi sancaginizin altında yaşayacaksınız, ya yaşayacaksınız.. ister savaşla ister seve seve seçim sizin..Beslemesi olduğunuz ab ve abd ye güvenip yada güvenmeyin bize farketmez her sekil vergiye tabi yaşayacaksınız.
    Cevapla
  • Suat 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu korku SİZE yeter Türkiye güçlendikçe Yunan korkudan altına edecek Buda bizi mutlu ediyor oğlum Yunan korkun BİZDEN korkun hatta Avrupa korksun büyük Türkiye için 1 yıl kaldı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TRT spikerinden İsrail protestosu!
Cİhat Yaycı "Kral çıplak" dedi! "Gemi çıkartmadan uçak kaldırmadan diz çöktürürüz"