Polonya Cumhurbaşkanı Macaristan'ın Rusya politikasını eleştirdi

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Macaristan'ı, Ukrayna'yı desteklemediği ve Rusya'ya karşı adım atmadığı gerekçesiyle eleştirdi.

Polonya Cumhurbaşkanı Macaristan'ın Rusya politikasını eleştirdi
Polonya Cumhurbaşkanı Macaristan'ın Rusya politikasını eleştirdi
GİRİŞ 28.03.2022 13:01 GÜNCELLEME 28.03.2022 13:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Duda, yerel bir televizyon kanalına verdiği röportajda, "Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırganlığı, binlerce sivilin ölümü ve uluslararası hukuka göre savaş suçu teşkil eden bombalamalar göz önünde bulundurulduğunda, Macaristan'ın yaklaşımını anlamak benim için zor. Bu politikanın, Macaristan'a bedeli çok ağır olacak." ifadesini kullandı.

TALEP REDDEDİLDİ

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin, Macaristan'dan ülkesine silah geçişine izin verilmesi ve Rusya'ya yönelik doğal gaz ve petrol yaptırımlarını destekleme talebini reddetmişti.

Başbakanlık Basın Ofisi Genel Sekreteri Bertalan Havasi, Macar Haber Ajansına (MTI) yaptığı açıklamada, Zelenskiy'nin Avrupa Birliği (AB) liderler zirvesinde Macaristan'dan, Rusya'ya enerji yaptırımlarına destek vermesi ve Ukrayna'ya silah sevkiyatına izin vermesini talep ettiğini, ama Macaristan'ın çıkarlarına ters olduğu için Başbakan Orban'ın bu talepleri reddettiğini söylemişti.

Macaristan'a doğal gaz ve petrolün büyük bir kısmının Rusya'dan geldiğine, ülkede hanelerin yüzde 85'inin doğal gazla ısındığına dikkati çeken Havasi, ülkesinin, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Rusya'ya yönelik enerji yaptırımlarına karşı çıkacağını kaydetmişti.

Zelenskiy, Macaristan'ın, Rusya-Ukrayna savaşına yönelik tutumuna tepki göstermiş ve Macar hükümetinden ülkesine destek vermesini istemişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • ibo wien 2 yıl önce Şikayet Et
    hadilan ordan yahudi polen yiyorsa putin amcana sen.söyle yap
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!
Netanyahu için geri sayım! Tutuklama emri çıkabilir