Finlandiya Başbakanı Marin'den Türkiye'ye sıcak mesaj

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, ülkesinin NATO üyeliği talebine Türkiye'den gelen itirazın diyalog ve yanlış anlaşılmaların giderilmesi yoluyla aşılabileceğini söyledi.

Finlandiya Başbakanı Marin'den Türkiye'ye sıcak mesaj
Finlandiya Başbakanı Marin'den Türkiye'ye sıcak mesaj
GİRİŞ 19.05.2022 14:26 GÜNCELLEME 19.05.2022 14:28
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

İtalya'yı ziyaret ederek Başbakan Mario Draghi ile görüşen Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, İtalyan basınına konuştu.

Corriere della Sera ve La Stampa gazetelerinde yayımlanan haberlere göre Marin; Türkiye'nin endişelerine ilişkin sıcak mesajlar verdi.

"SAKİN KALMALI VE TÜRKİYE'YLE GÖRÜŞMELİYİZ"

Finlandiya Başbakanı, Corriere della Sera'nın "Türkiye'nin NATO'ya girmenize karşı çıkması sizi endişelendiriyor mu? Bunu nasıl ele almayı düşünüyorsunuz?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Bu aşamada sakin kalmanın, Türkiye ve diğer üye ülkelerle görüşmeler yapmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Bu şekilde muhtemel soruları yanıtlayabilir ve olası yanlış anlaşılmaları giderebiliriz. Her sorun, tartışma ve iyi niyetle çözülür. Yanlış anlamalar olup olmadığını görmeli ve varsa bunları düzeltmeliyiz."

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 18
  • ihsan 1 yıl önce Şikayet Et
    Onu daha önce yapacaktiniz.simdi Rus korkusuylami iyiniyet gosteriyorsunuz.bizim cok canimiz yandi sira sizde .
    Cevapla
  • Şarlatan avrupa 1 yıl önce Şikayet Et
    Hah şimdiye kadar biz size bunu soyluyorduk, bizi dinlediniz mi, hayır anladınız mı hayır, kulakları tıkayıp pkkye desteğe devam ettiniz mi evet. Ha şimdi bidakka, diyalog mu diyorsunuz, his görü ku dediniz, efendim anlaşılmadı!! Sesiniz gelmiyor...
    Cevapla
  • oflu 1 yıl önce Şikayet Et
    tabi canım yanlış anladık gönderdiğiniz silahlar teröriste deyildi onlar cobandı dimi
    Cevapla
  • vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    asla bunların oyununa gelmemelidir hükümet. alayı bize düşman, pkk ve fetö üssü olan yunanistan yetiyorda artıyor bize, ekstra 2 kardeş almaya gerek yok yunanın yanına...
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizde Gelin Bakalım Reis in Yanına
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli ve memurun Temmuz beklentisi! İşte polis, öğretmen maaşları...
Kamuda yeni dönem! Memura toplu taşıma kartı geliyor