Christoph Heusgen: Türkiye'yle krizi çözmeliyiz, yoksa bu Putin için zafer olur

Münih Güvenlik Konferansı Başkanı Christoph Heusgen, Türkiye'nin, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelikleri konusundaki tavrına yönelik bir çözüm bulunamazsa, bunun Putin için bir zafer anlamına geleceğini söyledi.

GİRİŞ 31.05.2022 12:50 GÜNCELLEME 31.05.2022 13:05
Bu Habere 111 Yorum Yapılmış

Münih Güvenlik Konferansı Başkanı Christoph Heusgen, Türkiye'nin, İsveç ve Finladiya'nın NATO üyeliğine karşı koyduğu blokajı; Die Welt gazetesine verdiği röportajda değerlendirdi.

Başkan Erdoğan'dan NATO üyeliği açıklaması: İsveç ve Finlandiya mesajı!Erdoğan'dan NATO üyeliği açıklaması: İsveç ve Finlandiya mesajı!

"TÜRKİYE İLE İŞBİRLİĞİ AVRUPA'NIN YARARINA"

Türkiye'nin coğrafi konumu nedeniyle son derece büyük önem taşıdığını belirten Heusgen, bu nedenle Ankara'yla yakın işbirliğinin Avrupa'nın yararına olduğunu vurguladı.

Christoph Heusgen

"TÜRKİYE'YLE DAHA ÖNCE DE KRİZLER YAŞANDI, SORUNLAR YİNE ÇÖZÜLEBİLİR"

Türkiye'nin bu önemine karşı zorlu bir partner de olduğunu ifade eden Heusgen, Ankara'yla 2009 NATO Zirvesi örneğinde olduğu gibi daha önce de krizler yaşandığını, ancak bu krizlerin çözüme ulaştırıldığını hatırlattı.

"PUTİN'İN ZAFERİ OLUR"

Haziran ayına işaret eden Heusgen; "Haziran ayı sonunda Madrid'de düzenlenecek NATO Zirvesi'nden olumlu bir sonuç almak elzem oldu" dedi.

Heusgen, "Eğer başarısız olursak Putin bundan bir zafer çıkartır" ifadesini kullandı.

İsveç ve Finlandiya heyetleri NATO istişareleri için Ankara'ya geliyorlarAnkara, İsveç ve Finlandiya'dan yazılı mutabakat istedi

ANKARA YAZILI MUTABAKAT İSTEDİ

Türkiye, terör örgütü PKK/YPG'ye destek verdikleri gerekçesiyle İsveç ve Finladiya'nın NATO üyeliğine karşı çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; bu konu ile ilgili yaptığı her açıklamada, sundukları şartların iki ülke tarafından kabul edilmesini ve örgüte verdikleri desteği kesmelerini istedi. Bunu İsveçli ve Finlandiyalı mevkidaşlarına da iletti.

İsveç ve Finlandiya gerginliği: Türkiye'nin NATO'dan talepleri belli olduİsveç ve Finlandiya gerginliği: Türkiye'nin NATO'dan talepleri belli oldu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Ankara'da İsveç ve Finlandiya heyetiyle yapılan görüşmede; Türkiye'nin taleplerinin iletildiğini, bu iki ülkeden yazılı mutabakat istediklerini belirtmişti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 111
  • Halit 1 yıl önce Şikayet Et
    pkk ypg teröristler kimki kimi kime yok etme tanımamasını istiyorsunuz herkes biliyor devlet büyükleri biliyor bu pkk ypg vesayire bunlar kimin kuklası yahudilerin hristiyanların bilhasıl Türk ve müslüman düşmanlarının maşası onun için natoya üyeliklerini kabul etmeyelim
    Cevapla
  • Ömer 1 yıl önce Şikayet Et
    Kabul etmesinler abi yunanistanla yaptığımız hatayı tekrarlamayalim
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 1 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN İstedigi teröristleri bi verin Kıbrısı tanıyın biz biraz düşünelim
    Cevapla
  • ismailbey 1 yıl önce Şikayet Et
    siz önce pkk ile bağınızı koparın size o yeter bırak palavraları türkiye kırmızı kartı rusyadan daha önemli cinlik yapmaya gerek yok....
    Cevapla
  • Nurettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu a vrupa ile ikinci bir kurtuluş savaşı eninde sonunda olacak bunların hepsi düsman
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı