ABD’li senatörden Türkiye’ye F-16 satışına destek

ABD’li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Türkiye’ye F-16 satışına destek verdiğini ve aradaki farklılıklara rağmen Türkiye’nin önemli bir NATO müttefiki olduğunu kaydetti.

GİRİŞ 30.06.2022 00:42 GÜNCELLEME 30.06.2022 10:00
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Graham, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Biden yönetiminin önemli NATO müttefikimiz Türkiye’ye F-16 satışına destek verme kararını destekliyorum.” İfadesini kullandı.

Aradaki görüş farklılıklarına rağmen Türkiye’nin önemli bir NATO müttefiki olduğuna işaret eden Graham, “Bu durum, Türkiye’nin ulusal güvenlik çıkarlarına hizmet etmektedir.” değerlendirmesinde bulundu.

Graham açıklamasında, “Türkiye’nin havacılık kabiliyetlerini güncellemek, Türkiye’nin, ABD’nin, NATO’nun ve bölgesel güvenliğin yararına olacaktır.” ifadesini kullandı.

ABD Uluslararası Güvenlik İşlerinden Sorumlu Savunma Bakanlığı Müsteşarı Celeste Wallander, dün yaptığı telefon brifinginde, Türkiye'nin yeni F-16 satın alma ve mevcut F-16'larını modernize etme talebini değerlendirerek, "ABD, Türkiye'nin F-16 filosu için modernizasyon planlarını tamamen destekliyor." demişti.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 57
  • Horlama 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'yi durdurmak için ambargo koyanlar şimdi sahte gülücük ve mesajlar veriyor
    Cevapla
  • kars36 1 yıl önce Şikayet Et
    tfx ve misu ya agirlik verilsin hipersonik fuzelere yatirim yapin demode f16 dan uzak durun eldekini biraz moderne edin yeter
    Cevapla
  • 6723 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyvah eyvah eyvah , devleti yönetenler bizim düşündüğümüz dahiyane çözümleri üretemiyor, ABD ve AB nin niyetini okuyamıyor demek ,zaten bu ülkenin TSK sıda uçaklar hakkında pek bilgi sahibi değil öylemi. Kendi mesleğimiz dışında her konuda profosyonel ,her konuda bilgi sahibiyiz ancak kendi mesleğimize sıra gelince sıfırlardayız.Her birey kendi meleğinin erbabı olmaya kalksa ,kendini o alana adasa ve geliştirse bugün bu ülke belkide bir 50 yada 100 yıl daha ileride olacaktı. Ancak başkalarına akıl vermekten , vatan millet meselelerini halletmekten kendi mesleğine yoğunlaşamıyor ,bundan ötürüde kendi meslek alanınada başkalarının burnunu sokmasına engel olamıyor.
    Cevapla
  • Hür Göçen 1 yıl önce Şikayet Et
    Konu başka üstad. F16 larda ustalaştık. Yazılım kırımını aştık. Geldiği anda tamamen bizim kontrolümüzde olacak. Saygılar
    Cevapla
  • Hadi-ordan* 1 yıl önce Şikayet Et
    AKIL AKILDAN ÜSTÜNDÜR. Ne diyor Üstad: O gün bir kanlı şafak, gökten üflenen ateş; Birden, dağın sırtında atlılar belirecek. Atlılar put şehrine gediklerden girecek; Bir şehir ki, orada insan ayak üstü leş. Yalnız iman ve fikir; ne sevgili ne kardeş; Bir akıl gelecek ki, akıllar delirecek. Ve bir devrim, evvela devrimi devirecek. Her şey birbirine denk, her şey birbirine eş. Fertle toplum arası kalkacak artık güreş; HERKES TEK TEK SIRTINA TOPLUMU Bindirecek Gökler iki şakkolmuş haberi bildirecek. Müjdeler olsun size; doğdu batmayan güneş!
    Cevapla
  • Koyulhisarlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Arsız hırsız ABD. Paramız sizde, hala oyun peşindesiniz. Finlandiya ve İsveç toplantısından sonra böyle destek haberlerinin çıkması biraz şüpheli. Finlandiya ve İsveç Natoya girmesine karşıyım. İngiltere'ninde Rusya ile savaş bu haberlerden sonra gelmiştir. Dikkatli olmalıyız!!!!!!!!. Rusya bunlardan daha güvenilir bir ülkedir Nokta(.)
    Cevapla
  • Enerji krizi* 1 yıl önce Şikayet Et
    Japonlardan uçak alalım hem kamikaze yapmayı öğreniriz japonlardan )))
    Cevapla
  • Enerji krizi* 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne espirisi gardaş bu yunan rumları akdenizdeki doğalgazı peşkek çektirmek için burnumuzun dibine ya abd yi yada rusya yı komşu edecekler.Bu nedenle japonlar Türkler gibi korkusuzca ölümüne savaşan bir ırktır bunlarla ortak 6. Nesil avcı uçak projesi geliştirebiliriz
    Cevapla
  • Türkiye 81 1 yıl önce Şikayet Et
    Dehşet verici bir espiriydi... Lütfen bu beyni hep birlikte alkışlayalım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dua, Arapça ve araba... Ali Erbaş'tan iddialara ilişkin açıklama!
Para ve sermaye piyasalarına vergi müdahalesi