Başkan Erdoğan'ın sözleri damga vurdu! Rum lider itiraf etti

Madrid'de düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'ne Avrupa Birliği grubu için katılan Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Anastasiadis zirve sırasında Erdoğan'a Paris'te buluşma teklifi etti. Başkan Erdoğan'ın cevabı ise Rum lideri köşeye sıkıştırdı.

Başkan Erdoğan'ın sözleri damga vurdu! Rum lider itiraf etti
Başkan Erdoğan'ın sözleri damga vurdu! Rum lider itiraf etti
GİRİŞ 02.07.2022 19:36 GÜNCELLEME 03.07.2022 00:46
Bu Habere 148 Yorum Yapılmış

Madrid'de düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'nin yankıları sürüyor. Rum lider Anastasiadis, zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 2 kez yan yana geldiklerini belirterek sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

CNN Türk Lefkoşa Temsilcisi Ömer Bilge CNN Türk canlı yayınında konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Madrid'deki zirvede Avrupa Birliği heyeti içinde yer alan Rum lider Nikos Anastasiadis zirve boyunca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın peşini bırakmadı ve sürekli takip etti, yan yana gelme girişimlerinde bulundu. Hatta yemek öncesinde tesadüfen yan yana gelmesini kendi sosyal medya hesabından yayınladı.

ANASTASIADIS'E SORU: ERDOĞAN İLE NE GÖRÜŞTÜNÜZ?

Anastasiadis Ada'ya döndüğünde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin 'Erdoğan ile ne görüştünüz?' sorusuna yanıt veren Rum lider, Başkan Erdoğan'la iki kez yan yana geldiğini söyledi.

Anastasiadis de cevap verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 2 defa yan yana geldiğini söyledi. Birincisinde Fransa Cumhurbaşkanı Macron'u elinden tutarak getirdiğini ve ayak üstü konuştuğunu, ikinci görüşmenin ise yemeğe başlarken yine yan yana olduğunu söyledi. Kendisine ön ayak olan Macron olduğundan dolayı Paris'te buluşma teklifi bulunduğunu söyledi.

ERDOĞAN'DAN YANIT: KKTC'YE GEL ORADA GÖRÜŞÜRÜZ

Gazetecilerin, 'Sayın Erdoğan ne cevap verdi?' sorusuna ise Anastasiadis, Erdoğan'ın 'KKTC'ye gel orada görüşürüz' cevabını verdiğini söyledi. Kendisinin ise bunun imkansız olduğunu söyledi ve konuyu kapatmaya çalıştı.

Rum siyasetçilerin tümü müzakere tarihinde ya da Kıbrıs sorunu tarihi boyunca Kıbrıslı Türkleri ve KKTC'yi yok sayarak Türkiye ile doğrudan görüşme talebinde bulunuyor. Anastasiadis bunun için zaten böyle bir teklifte bulundu. Geçmişte de Anastasiadis'in Türkiye ile doğrudan görüşmek için benzer teklifleri olmuştu ve sürekli aynı yanıtı almıştı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ya da daha önceki Kıbrıs Türklerinin liderleriyle görüşme talebine 'Kıbrıs'ta olabilir. Onun dışında tanımadığımız bir Rum yönetimiyle görüşmeyiz' cevabını almıştı. Tabi Rum lider kendi ağzında da itiraf etmiş oldu. "Evet. Ben Erdoğan'dan yine böyle bir cevap aldım."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 148
  • Diriliş 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam gibi adam Reis...Helal olsun..Bu çakalların ağzının payını ver....
    Cevapla
  • Ata et aslana ot 1 yıl önce Şikayet Et
    kemal olsa ne cevap verirdi
    Cevapla
  • Yasar 1 yıl önce Şikayet Et
    Baş üstü ne
    Cevapla
  • Nurhayat Çelik 1 yıl önce Şikayet Et
    Liderimizi Cenabı Allah bize hizmet etsin ve Muhammed ümmetinin girdigi çıkmazdan kurtarsın diye sanki gönderdi...
    Cevapla
  • CAN BAR 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun REİS imi tanıdığım günden bugüne hep aklımda kalbimde bu duygu ve düşünce var Hislerime tercüman olmuşsun
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    PKK ,yı lbgt yi savunan ........ve ona oy veren onları seven zavallılar...rabbim bizi ve sizi bu ülkeden kesinlikle yanyana yaşatmasın rabbim nurunu tamamlasin bizleri ebeden sizlerden ayrı bıraksın kuranla şeriatla yaşanan bir ülke nasip etsin amin amin ecmain
    Cevapla
  • Osman 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte liderlik, dik duruş ve kararlılık budur. Lay lay lom ile yalan dolanla günü kurtarmaya çalışmak ile boş vaatlerle lider olunmaz, liderliğe aday bile olunmaz. Çamur atmakla eğlenip gezip tozmakla bu işler olmaz. Ciddiyet, sorumluluk ve dürüst çalışmaktan uzak olanlar,ortalığı karıştırmak için ellerinden geleni yapanlar, lider olmayı rüyalarında bile düşünmesinler.
    Cevapla
  • Erol 1 yıl önce Şikayet Et
    Dogru söyleŕsin
    Cevapla
  • Mustafa orcan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yedili masanın hepsini toplasan, çeyrek yapmazlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Altın fiyatlarında sert yükseliş
Eurovision yarışmasında İsrailli şarkıcı yuhalandı koşarak sahneden inmek zorunda kaldı