Avrupa Birliği "terör listesini" 6 aylığına uzattı

Avrupa Birliği (AB), 13 kişi ile aralarında PKK ve DHKP-C gibi 21 örgütün bulunduğu "terör listesini" 6 aylığına uzattı.

Avrupa Birliği "terör listesini" 6 aylığına uzattı
Avrupa Birliği "terör listesini" 6 aylığına uzattı
GİRİŞ 18.07.2022 22:10 GÜNCELLEME 18.07.2022 22:12
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Konseyden yapılan yazılı açıklamaya göre, AB, 30 Temmuz 2020'de yayımlanan ve terörist kabul edilen kişi, kuruluş ve örgütlere finansal varlıklarının dondurulması gibi yaptırımları öngören, aralarında PKK ve DHKP-C gibi 21 örgütün bulunduğu listeyi uzatma kararı aldı.

AB, ilk kez 11 Eylül 2001'de ABD'de düzenlenen terör saldırılarından sonra oluşturulan listeyi en az 6 ayda bir olmak üzere üye ülkelerle bilgi alışverişi yaparak düzenli aralıklarla gözden geçiriyor.

AB'nin terör örgütleri El Kaide ve DEAŞ için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarının uygulandığı ayrı bir yaptırım rejimi ile kendi yaptırımlarını uyguladığı bir mekanizması daha bulunuyor.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 5
  • Vurucu 1 yıl önce Şikayet Et
    ab ve abd İTrail dünyanın en büyük teröristleridirler
    Cevapla
  • Bekir Sağlam 1 yıl önce Şikayet Et
    İsveç ve fillandiya taktiği oyala, belki REİS gider diye
    Cevapla
  • Wuppertali taksici 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar bizimle dalgami geciyor almanya wuppertal oberbarmen meydanda pkk kahvesi ve yaninda pkk marketi . Hepsi yesil haki elbise giyerler. Markete gidenler pkk destekcisi. Umarim gereken yapilir bir kavga olmasin ordu gibiler
    Cevapla
  • 74lü 1 yıl önce Şikayet Et
    Liste vardıda adamlar sanki tutukluyor. Hatta hiç aramıyor bile.
    Cevapla
  • 67li 1 yıl önce Şikayet Et
    şimdi terörist olan 6 ay sonra terörist değilmi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika İsrail mesajı!
TIR yolcu minibüsünü biçti! Çok sayıda ölü var!