Beyaz Saray'dan Başkan Erdoğan'a teşekkür

Beyaz Saray, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM arasında imzalanan anlaşmayı memnuniyetle karşıladı, Guterres ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a aracılık etmelerinden dolayı teşekkür etti.

 Beyaz Saray'dan Başkan Erdoğan'a teşekkür
Beyaz Saray'dan Başkan Erdoğan'a teşekkür
GİRİŞ 22.07.2022 21:30 GÜNCELLEME 22.07.2022 21:43
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında imzalanan, Ukrayna'dan tahıl ve gıda maddelerinin güvenli sevk edilmesini sağlayacak anlaşmayı memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Beyaz Saray’da gazetecilere açıklamada bulunan Kirby, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM arasında "Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi"nin imzalanmasıyla ilgili konuştu.

TEŞEKKÜR MESAJI

Kirby, "ABD, bu adımı memnuniyetle karşılıyor. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bu anlaşmanın yapılmasındaki diplomatik liderliklerinden dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.

Anlaşmanın başarıyla uygulanmasının Rusya’nın anlaşmaya uymasıyla mümkün olabileceğini belirten Kirby, anlaşmanın uygulanmasını yakından izleyeceklerini söyledi.

Kirby, aynı zamanda Ukrayna’dan çıkarılan tahıl ve gıda maddelerinin Türkiye üzerinden tekrar satışa çıkarılacağına işaret ederek, "Bu zor bir çalışmanın sonucudur ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile BM Genel Sekreteri Guterres’e burada liderlik ettikleri için minnettarız. Bu olumlu bir işaret.” değerlendirmesinde bulundu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 34
  • Yerli Halk 1 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan ne yaparsa yapsın Eğer sıgınmacıları ülkeden cikartmazsa , Bırakın bir daha hükümet olmayı Akp bile tarihe karışacak. Ve sıgınmacılar sorunu ülkemize belkide bir iç savaş bile getirecektir. Sebebi ve sorumlular iyi düşünsün
    Cevapla
  • MUSTAFAS 1 yıl önce Şikayet Et
    önceden bütün bu işlere amerika önderlik ederdi.demek ki yavaş yavaş dünyadan dışlanıyorlar.bunu anlamaya başlasanız iyi olur
    Cevapla
  • realist 1 yıl önce Şikayet Et
    boş teşekkür derhal dolar 10 tl civarı olmalıdır paramız bu gavurların paralarına ezik düşmemeli
    Cevapla
  • HASAN 1 yıl önce Şikayet Et
    kuru kuru teşekkür etmeyin uçaklarımızı verin terör örgütlerine silah vermeyin sözde müttefikiz ama müttefikine ihtiyacı olan savunma ihtiyacını parasıynı aldığınız halde vermiyorsunuz terörislere bedeva silah veriyorsunuz teşekkürü babana yapta seni birdaha evlendirsin
    Cevapla
  • recep 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizlerin teşekürlerinize ihtiyacı yok Benim dünya liderimin benim devlet başkanım düyadaki insanlık açlık çekmesin diye hem ülkesi için hem dünyaya bir hizmetim olsun diye uğraşıyor Ey Amerikan yönetimi siz teşekürleriniz teröristlere onların yandaşlarına ve hainleri daha çok yakışıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!