Libya'da iki grup arasında çatışma: 16 ölü, 52 yaralı

Libya'nın başkenti Trablus'ta iki silahlı grup arasında yaşanan çatışmalarda 16 öldü, 52 kişi yaralandı.

Libya'da iki grup arasında çatışma: 16 ölü, 52 yaralı
Libya'da iki grup arasında çatışma: 16 ölü, 52 yaralı
GİRİŞ 23.07.2022 16:20 GÜNCELLEME 23.07.2022 16:20

Libya Sağlık Bakanlığı tarafından, başkent Trablus'un iki farklı noktasında perşembe gecesi başlayarak dün öğle saatlerine kadar iki silahlı grup arasında yaşanan çatışmalara dair açıklama yapıldı.

Çatışmalarda en az 16 kişinin öldüğü ve 52 kişinin yaralandığı bildirildi.

Hayatını kaybedenler arasında sivillerin de bulunduğu öğrenilirken, çatışan grupların Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Ulusal Birlik Hükümeti'ne yakın olduğu aktarıldı.

Başkentin tek işleyen havalimanı olan ve perşembe gecesi çatışma nedeniyle kapatılan Mitiga Havalimanı, yeniden uçuşlara açıldı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
KDV hilesiyle büyük soygun
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?