Fransız vekil Macron'u yerin dibine soktu: Türkiye, Fransa'ya ağır bastı

Türkiye'nin Ukrayna-Rusya arasındaki tahıl krizindeki oynadığı rol sonrası Fransız vekil, Macron'u eleştiri yağmuruna tuttu. AP vekili Lebreton, Türkiye'nin, Fransa'ya ağır bastığını söyledi.

GİRİŞ 24.07.2022 15:19 GÜNCELLEME 24.07.2022 16:02
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış

Avrupa Parlamentosunun Fransız milletvekili Gilles Lebreton, Ukrayna tahılının ihracatı konusunda, Türkiye'nin, yaptığı arabuluculukla Fransa'dan "ağır bastığını" belirtti.

Lebreton, Twitter hesabında, Türkiye'nin arabuluculuğunda Rusya ile Ukrayna arasında imzalanan ve milyonlarca ton tahılın Ukrayna'dan çıkarılmasına ilişkin BFMTV kanalında yer alan haberi paylaştı.

AB Parlamentosu üyesi Erdoğan'ı övdü Macron'u ağır eleştirdi!AB Parlamentosu üyesi Erdoğan'ı övdü Macron'u ağır eleştirdi!

Anlaşmanın, Afrika'da kıtlığı önleyebilmeyi mümkün kılacağını belirten Lebreton, "Konuyu Birleşmiş Milletler ile müzakere eden ne yazık ki Erdoğan'dı, Macron değil. Türkiye, Fransa'dan daha ağır basıyor." ifadelerini kullandı.

Ukrayna'da aylardır abluka altındaki tahılın ihracı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, 22 Temmuz'da İstanbul'da Türkiye, Rusya, Ukrayna ve BM arasında "Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi" imzalanmıştı.

İstanbul'da imzalanan tarihi 'Tahıl Koridoru' anlaşması dünya basınında!İstanbul'da imzalanan tarihi 'Tahıl Koridoru' anlaşması dünya basınında!

Guterres'ten dikkat çeken Erdoğan sözleri! Tarihi törene damga vurdu!Guterres'ten dikkat çeken Erdoğan sözleri! Tarihi törene damga vurdu!

Sekiz maddede tahıl koridoru nasıl işleyecek? Tarihi anlaşmanın detaylarıSekiz maddede tahıl koridoru nasıl işleyecek? Tarihi anlaşmanın detayları

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 109
  • İşte öyle 1 yıl önce Şikayet Et
    Fransa ağır bassaydı boğazlardan geçebilecek miydiniz? Anlayamadığınız şey bu.
    Cevapla
  • silke 1 yıl önce Şikayet Et
    isleri terör yaratmak estirmek REHBERLERI KARGA.
    Cevapla
  • ROTTO 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu da açikça gosteriyor ki, Fransa nin tum niyeti Türkiye de rol çalmak. Büyük devlet amcak boyle olunuyor. Ulislararasi arenada sozun dinleniyorsa Buyuksun işte. Miço gibi ona buna ağlamakla degil. Bu da bizim sıklet rakibimiz Fransa dir demek, sümüklü Yuman degil.
    Cevapla
  • Can Itın 1 yıl önce Şikayet Et
    Fransuva ile Kanuni'yi kıyaslamak ne kadar abes ise Macron ile Reis'i kıyaslamak da o kadar abes.
    Cevapla
  • Ali aksoy 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bu,almanyanin besledigi irili ufakli avrupanin itleri,fransa,italya ve ispanya buna dahil...hepsi almanyanin gözünün içine bakiyorlar ki...kendilerine üzerinde biraz fazla et olan kemigi önlerine atsin.
    Cevapla
  • Orhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Empati yapmaya çalışıyormuş zihniyetinde ki Murat isimli cahil'e cevap ;
    Cevapla
  • murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadasim baska milletlere hakaret etmen onlarinda sana hakaret etmesine sebep olur ve senin soykedigingibi jepsi almanyanin gozune bakmiyor fransa guclu bir devlet almanyanin gozune bakmiyor italya ispanya kabe devleti degil hepsi kendi ulkesinin cikar menfstlerine bakiyor olmasi gereken bu ne yazikki biz de bu yok kendi ulkemizin menfatlerine gore harwket etmiyoruz mısırda bunu gorduk arkadasim ilk once ulkenin menfatlri cakrlaru gelir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fide dağıtımında 5 bin kişi, kuyruk oluşturdu
İsviçre'de küstah saldırı! Selçuk Bayraktar'dan terör yandaşlarını çıldırtacak yanıt