Rusya: Savaş uçaklarımızı kaçırmak istediler

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Ukrayna askeri istihbaratının Rus pilotlara para ve AB vatandaşlığı verme vaatlerinde bulunarak, Rus savaş uçaklarını kaçırmaya çalıştığını ancak engellendiğini iddia etti.

GİRİŞ 26.07.2022 07:24 GÜNCELLEME 26.07.2022 13:22
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Rusya-Ukrayna savaşı 5 aydır devam ediyor. Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Ukrayna'nın Rus savaş uçaklarını kaçırmaya çalıştığını ancak olayın engellendiğini açıkladı.

FSB tarafından yapılan açıklamada, "Federal Güvenlik Servisi, NATO özel servisleri tarafından denetlenen Ukrayna Savunma Bakanlığı Ana İstihbarat Müdürlüğü'nün Rus Havacılık Kuvvetlerine ait savaş uçaklarını kaçırmak için yürüttüğü operasyonu ortaya çıkardı ve durdurdu" denildi.

"PARA VE AB VATANDAŞLIĞI İLE İKNA ETMEYE ÇALIŞTI"

FSB tarafından yapılan açıklamada, "Ülkelerinin siyasi liderliği adına hareket eden Ukrayna askeri istihbarat görevlileri, para ve AB vatandaşlığı verme vaatleri ile Rus askeri pilotlarını Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından kontrol edilen havaalanlarına uçmaya ikna etmeye çalıştı" denildi.

Açıklamanın devamında, operasyon sırasında Rus karşı istihbaratı tarafından Rus silahlı kuvvetlerinin bazı Ukrayna askeri noktalarına saldırmasına yardımcı olacak bilgiler elde edildiği kaydedildi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 34
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Israrla natoyu işin içine çekiyorlar bu üçüncü dünya savaşı demek ve bu savaşı çıkaracaklar
    Cevapla
  • Ben buyum 1 yıl önce Şikayet Et
    Batı bu kadar şerfsizdir. Başka askerleri de kendi askeri gibi satılık sanıyor. Adilik bunların genlerinde var. Bunların adem soyundan olması iökansız.
    Cevapla
  • cihangir 1 yıl önce Şikayet Et
    ava gideni avlamışlar :)
    Cevapla
  • MADEN 23 1 yıl önce Şikayet Et
    UKRAYNA diye bir Ülke yok artık. YAHUDİ DİASPORASI VE STEPAN BANDERA NEO NAZİ BİRLİKLERİ nin yanı sıra Yüzbinlerce Çapulcu LEJYONERLER sürüsü ve BATILI AJANLAR CİRİT ATIYOR.. NÜFUSUNUN YARIYA YAKINI ANCAK UKRAYNALI OLAN HALKA YAZIK OLDU..BATILI FUHUŞ MAFYASININ PENÇESİNE DÜŞTÜLER..Zaten şu anda BATI FUHUŞ VE EŞCİNSELLIK GİRDABININ TAM ORTASINDA..
    Cevapla
  • gurbetchi 1 yıl önce Şikayet Et
    birde escinsellikten gelen maymun cicegi virüsünü eklersek.. avrupa bataklik olmaya basladi..
    Cevapla
  • 2023 Seçimleri 1 yıl önce Şikayet Et
    Küreselci medyanın yetiştirdiği yeni nesiller işte tam olarak böyle nesiller, yani vatan hainliği karşılığında para ve vatandaşlık teklifini direk kabul ederler. Nesillerimizin kurtuluşu Şeriatta, gerisi faso fiso.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İmamoğlu her şeyi paylaştı bir tek Eda'yı paylaşmadı
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!