İslami Cihad'dan İsrail'e gözdağı: Karşılıksız kalmayacak

İslami Cihad Hareketi, İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde, hareketin yöneticilerinden Bessam Saadi'yi yaralayarak gözaltına almasının karşılıksız kalmayacağını bildirdi.

İslami Cihad'dan İsrail'e gözdağı: Karşılıksız kalmayacak
İslami Cihad'dan İsrail'e gözdağı: Karşılıksız kalmayacak
GİRİŞ 02.08.2022 20:00 GÜNCELLEME 02.08.2022 20:00
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Filistin'de İslami Cihad Hareketi yöneticilerinden Hıdır Habib, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Saadi'nin bu kadar aşağılayıcı bir şekilde ve haksız yere gözaltına alınması, İsrail'in varlığının sona erdiğini gösteren ve herkes tarafından kınanan bir suçtur." dedi.

Filistinliler ile direniş güçlerinin, Saadi'nin intikamını alacağını söyleyen Habib, "Bu suç cezasız kalmayacak." ifadelerini kullandı.

Habib, Filistinli gruplarla İsrail arasında ara buluculuk yapan Mısır yönetimine, bu olayın sonuçlarından Tel Aviv yönetiminin sorumlu olacağını ilettiklerini dile getirdi.

Habib ayrıca, İslami Cihad'ın askeri kanadı Kudüs Seriyyelerinin, bu olayın ardından teyakkuza geçtiğini sözlerine ekledi.

Bassam Saadi

Öte yandan, Yediot Ahronot gazetesinin haberinde, Cenin'deki baskının ardından İsrail ordusunun, sabah saatlerinde Gazze sınırı yakınlarında kurduğu bazı kontrol noktalarını kaldırmasına rağmen alarm seviyesini düşürmediği ifade edildi.

İsrail askerleri dün akşam Cenin'deki evine baskın düzenledikleri Saadi'yi vurarak yaralamış ve ardından gözaltına almış, çıkan olaylarda bir Filistinli öldürülmüştü.

Cenin'deki İbni Sina Hastanesi, Saadi'nin karısının da İsrail askerlerinin saldırısında yaralandığını, genç bir adamın da bacağından vurulduğunu açıklamıştı.

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR 3
  • Turancılar 1 yıl önce Şikayet Et
    Hangi karşılık, İslami Cihat bu güne kadar israile ne yapmış ki şimdi yapsın. Ancak cenazelerde havaya ateş ederler
    Cevapla
  • 1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Filistin şehitler ikliminin merkezi, ALLAH Azze ve celle yolunda Cihad edip İslam dinini yücelterek şehit olanlara selam olsun
    Cevapla
  • Evet 1 yıl önce Şikayet Et
    Vurun o zalim İsrail'i cihad hareketi vurun kahrolsun zalimler için yaşasın cehennem
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu