Türkiye'ye Bitcoin alın diyen CEO, şirketi 2 milyar dolar kaybedince işinden oldu

MicroStrategy'nin kurucusu ve CEO'su Michael Saylor, şirketteki görevinden istifa ettiğini açıkladı. Bu istifanın nedeni açıklanmadı ancak şirket, geçtiğimiz çeyrek için hem Bitcoin'den hem normal bilançosunda devasa zarar açıkladı.

Türkiye'ye Bitcoin alın diyen CEO, şirketi 2 milyar dolar kaybedince işinden oldu
Türkiye'ye Bitcoin alın diyen CEO, şirketi 2 milyar dolar kaybedince işinden oldu
GİRİŞ 03.08.2022 13:46 GÜNCELLEME 03.08.2022 13:56
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD’nin kurumsal dünyasında kripto paraların en önemli destekçilerinden biri olarak bilinen Michael Saylor, MicroStrategy’deki CEO’luk görevini yardımcısına bıraktığını açıkladı. Görevine yönetim kurulu başkanı olarak devam edecek Saylor, kripto para birikimini artırmaya odaklanacağını ifade etti.

MicroStrategy'yi Bitcoin aracısı haline getiren Saylor, ikinci çeyrekte çok ciddi büyüklükte zarar açıklamak zorunda kaldı. İstifa kararı da şirketin ikinci çeyrek kazançlarını açıklamasının ardından geldi.

Saylor, şirkete yaklaşık 4 milyar dolara Bitcoin satın aldırmıştı. Ancak satın alınan Bitcoin'in şu anki değeri 3 milyar dolara karşılık geliyor. Saylor bu hatası nedeniyle şirketi 1 milyar dolara zarar uğrattı. Şirketin kümülatif zararı ise 1.989 milyar dolar olarak açıklandı.

Yazılım şirketi MicroStrategy’nin CEO’su Michael Saylor, geçen yıl eylül ayında dolar kurunda yaşanan yükselişin ardından, “Bitcoin, Türkiye için umuttur” açıklamasında bulunmuştu.

Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 3
  • Fasülye coin 1 yıl önce Şikayet Et
    300 taneydi son sözde fasülyeden paraların sayısı. Bitcoin dahil hiçbiri 1 kuruş bile etmez. Ne güvenliği var çalınmaya karşı normal para gibi. Ne gizliliği var çünkü herkes her para harekatını görebiliyor ve IPden kaç defa suçluluarı mahkeme kararı bile olmadan yakaladı polis. Normalde o kadar kolay değil özellikle başka ülkedeyse olay. Kaç kere merkezi siteler parayı alıp kaçtı. Tüm bunlara rağmen "haber" diye hergün reklamını yapıp bunları millete kakaladı haber siteleri maalsef. Reklamın iyisi kötüsü olmaz. Her kripto haberi vatandaşa ihanettir.
    Cevapla
  • Ayna 1 yıl önce Şikayet Et
    Böyle sahtekar sirketler her 10 ve 20 yil arasi birden ortaya cikiyor, dünyada önde gelen zengin ve ünlü kisikerinde tavsiyesiyle insanlar bu sahtekar sirketlere neyi var nayi yok yatiriyor ondan sonra insanlardan paralari topladiktan sonra iflas senaryolari devreye giriyor, kayp eden sade vatandaslar oluyor, bu abd nin dünyada insanlardan kar yalaniyla para toplama taktigi, her 10 -20 yil arasi böyle yalan kazanc sirketleri cikiyor birden ortaya, DIKKAT edin inanmayin
    Cevapla
  • öneri 1 yıl önce Şikayet Et
    bitcon ve benzerleri sanal dijital kalpazanlıktır. Kim para basma yetkisi vermiş ki bunlara? Yetkisiz para basılmayacağı gibi yetkisiz kripto para da basılamaz yani üretilemez. Kanunla yasaklanması gerekir ve dijital kalpazanlık olarak tanımlanması gerekir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika... İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak