Suudi Arabistan: 8 yılda 700 milyon uyuşturucu hap yakaladık

Suudi Arabistan'ın Beyrut'taki Büyükelçisi Velid el-Buhari, 8 yılda Lübnan üzerinden ülkesine gelen 700 milyon uyuşturucu hap ele geçirdiklerini açıkladı.

Suudi Arabistan: 8 yılda 700 milyon uyuşturucu hap yakaladık
Suudi Arabistan: 8 yılda 700 milyon uyuşturucu hap yakaladık
GİRİŞ 30.08.2022 15:39 GÜNCELLEME 30.08.2022 15:39

Buhari, başkent Beyrut'ta Lübnan İçişleri Bakanı Bessam Mevlevi ile görüştükten sonra ortak basın toplantısı düzenledi.

Lübnan'dan veya Lübnan üzerinden Suudi Arabistan'a uzanan uyuşturucu trafiğine dikkati çeken Buhari, "Son 8 yıl içinde narkotik ekiplerimiz, 700 milyon hap ve yüzlerce kilogram uyuşturucu ele geçirdi." ifadelerini kullandı.

Buhari, Lübnan hükümetinin uyuşturucu trafiğinin önüne geçilmesi için son dönemde bazı tedbirler aldığını hatırlattı.

MUHALİFİN TESLİM EDİLMESİ TALEBİ

Büyükelçi Buhari, ayrıca, Suudi Arabistan tarafından hakkında yakalama emri çıkarılan ve Lübnan'da olduğu düşünülen Ali Haşim'in sınır dışı edilerek Suudi Arabistan makamlarına teslim edilmesi talebinde bulundu.

Gerekli işlemlerin yapılması için Lübnan hükümetine talep mektubunun verildiğini belirten Buhari, Haşim'in Suudi Arabistan'ın ulusal güvenliğini tehdit ettiğini ve terör faaliyetlerinde bulunduğunu savundu.

LÜBNAN İLE KÖRFEZ ÜLKELERİ ARASINDAKİ İLİŞKİLER

Eski Lübnan Enformasyon Bakanı George Kardahi'nin, 27 Ekim 2021'de yayımlanan bir televizyon programında, Yemen'deki tutumu nedeniyle Suudi Arabistan'a yönelik suçlayıcı ifadeler kullanması Lübnan ile Körfez ülkeleri arasında diplomatik krize yol açmıştı.

Suudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn, 30 Ekim 2021'de Beyrut yönetimi ile diplomatik ve ticari ilişkilerini kestiklerini duyurmuştu.

Söz konusu ülkeler, Kardahi'nin istifasından 5 ay sonra nisanda Lübnan ile diplomatik ilişkilerini yeniden tesis etmişti.

KAYNAK: AA
Abdurrahman Koç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Abdurrahman Koç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması