Mısır heyeti, Arap Birliği toplantısını terk etti!

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ve beraberindeki heyet, başkent Kahire'de düzenlenen Arap Birliği dışişleri bakanları toplantısının açılışı sırasında salonu terk etti.

Mısır heyeti, Arap Birliği toplantısını terk etti!
Mısır heyeti, Arap Birliği toplantısını terk etti!
GİRİŞ 07.09.2022 07:16 GÜNCELLEME 07.09.2022 07:16
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Mısır resmi haber ajansı MENA'ya göre, Şukri liderliğindeki Mısır heyeti, Arap Birliğinin dışişleri bakanları düzeyinde gerçekleştirilen 158. olağan toplantısına Libya Ulusal Birlik Hükümeti Dışişleri Bakanı Necla Menguş'un başkanlık etmesi nedeniyle toplantıdan ayrıldı.

Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd, basına yaptığı açıklamada, "Resmi oturum başlamadan önce Arap dışişleri bakanlarının istişare toplantısında bu konu masaya yatırıldı. Bu konu hakkındaki toplantıların sonuçlarını beklememiz gerekiyor." dedi.

NE OLMUŞTU?

Libyalı bazı kaynaklar, Mısır'ın, bugün yapılacak Arap Birliği dışişleri bakanları 158. olağan toplantısına Libya Ulusal Birlik Hükümeti Dışişleri Bakanı Menguş'un başkanlık etmesini engellemeye çalıştığını belirtmişti.

Aynı kaynaklar, Arap Birliği Mısır temsilcisinin "Libya'nın Tobruk kentindeki Temsilciler Meclisi (TM) tarafından Başbakan olarak atanan Fethi Başağa hükümeti Dışişleri Bakanı Hafız Kaddur'un oturuma başkanlık etmesi için" diğer ülke temsilcileriyle görüştüğünü kaydetmişti.

Ayrıca Başağa hükümeti de Arap Birliğine, "Menguş'un Libya'yı temsilen Genel Kurulda oturuma başkanlık etmesinin uygun olmayacağı ve Libya'nın meşru hükümetinin kendileri olduğu" yönünde bir mektup göndermişti.

Libya 9 yıl aradan sonra ilk kez Arap Birliğinin bakanlar düzeyinde gerçekleştirilen bir toplantısına başkanlık ediyor.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Aytek 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu mısır da tam abd uşağı. Sisi de bizim eski darbecilerin türünde bu yaratık. Rabbim Mısırlılar ı bu yaratıklardan kurtarsın. Tabi onların da gayreti lazım
    Cevapla
  • isimsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    müslümanların bir olması lazim. bizi oyle bir bölmüşler ki hala toparlanamadik. avrupa birligine bir bakin. ulke bazli sikintilari olsa da bir hareket edebiliyorlar. lidersiz olmak boyle birşey olsa gerek. hilafet makami günümüzde büyük ihtiyaç.
    Cevapla
  • Zehni 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim altılı masaya benziyor bunlar
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Mısır birlikte hareket etmelidir. Bu dünya için başta İslam Müslüman aleminin selameti için çok önemli. İngiltere Fransa Osmanlı Türk devletinin yıkılmasına ilk başta Mısır'dan başladılar. İlk adımları ise kadın kız ajanlık ırkçılık olmuştur. Türlü yalan vaatler. Sonuç Müslümanlar param parça oldu. Köklü devletçi ülkesi Mısır bizi seviyor.
    Cevapla
  • Kartal 1 yıl önce Şikayet Et
    Evet Türkiye’de 1923 ten Erdoğan’a kadar ABD’nin güdümündeydi insallah sisi yi yıkıp kardeslerimizleki engelleri yıkacağız
    Cevapla
  • hasann 1 yıl önce Şikayet Et
    Mısır ABD güdümlüdür ne zaman nereye toslayacağına ABD karar verir. Türkiye herkesle iyi ilişkiler geliştirip kendi yoluna devam etmelidir.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Galiba sen Hafter'i destekliyorsun. Zira Mısır'ın desteklediği adam onun adamı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap