Marin: Türkiye ümit ederim ki NATO üyeliğimizi onaylayacaktır

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, ülkesinin NATO üyeliğinin Türkiye tarafından en kısa sürede onaylanmasını ümit ettiğini söyledi.

Marin: Türkiye ümit ederim ki NATO üyeliğimizi onaylayacaktır
Marin: Türkiye ümit ederim ki NATO üyeliğimizi onaylayacaktır
GİRİŞ 07.10.2022 12:45 GÜNCELLEME 07.10.2022 13:05
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, Çekya'nın başkenti Prag'da düzenlenen gayriresmi AB Liderler Zirvesi'ne girişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dün yine Prag'daki Avrupa Siyasi Topluluğu toplantısı sırasında yaptığı görüşmeye ilişkin soruyu yanıtlayan Marin, Erdoğan ile ülkesinin NATO üyeliğine onay sürecini görüştüklerini söyledi.

Marin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Finlandiya'nın mesele olmadığını" söylediğini aktararak, şöyle devam etti:

"Türkiye konu olduğunda politikalarımızda hep tutarlı olduk. (NATO'nun) Madrid Zirvesi'nden önce müzakere ettik. Şimdi o anlaşmaları yerine getiriyoruz. Umarım Türkiye NATO üyeliğimizi en kısa sürede onaylar."

İsveç ile Türkiye arasındaki görüşmeler hakkında yorum yapmak istemeyen Marin, "Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya aynı anda katılmalarının önemli olduğunu düşünüyorum çünkü bu, Avrupa'nın kuzeyinin güvenliği meselesidir" diye konuştu.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 49
  • nasri 1 yıl önce Şikayet Et
    Turancılar adlı yorumcu arkadaş, mesele onların değil bizim güvenliğimiz. Yani bizim güvenliğimizi tehdit eden teröristlere kucak açtığı sürece biz de onların güvenliğini veto ediyoruz. Mesele anlaşıldı mı
    Cevapla
  • hıghlander 1 yıl önce Şikayet Et
    İçimden bir his,Finlandiya'nın kendisini resmi tarafsız bölge ilan etmesi gerektiğini söylüyor...NATO başvurusunu iptal etmediğinizi ancak geçici olarak askıya aldığınızı duyurarak.Bence bu oluşumun fizibilitesini yapıp bir inceleyin derim sayın Marin!...B planı olarak elinizin altında hazır olsun!.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Finlandiya olur ama isveç olmaz.
    Cevapla
  • Hataylı Emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Reisin dünkü soru cevap bölümünde Finlandiya ile ilgili bir soru soruldu onu izleyin... Finlandiya isveçten farklı dedi kısacası natoya girmeye daha yakın...
    Cevapla
  • hkalem 1 yıl önce Şikayet Et
    once teroristeri teslim edecek teror yuvalarini yok edecek sonra belki dusunuruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ferrari en güçlü otomobilini tanıttı! 820 beygirlik canavar! Fiyatı inanılmaz
MSB duyurdu: 7 PKK'lı terörist etkisiz!