Finlandiya Başbakanı Marin'den Türkiye mesajı

AB liderleri Prag'da gayrı resmi liderler zirvesi için buluştu. Zirve öncesi gazetecilere açıklama yapan Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, ülkesinin NATO'ya üyelik sürecine ilişkin konuştu.

Finlandiya Başbakanı Marin'den Türkiye mesajı
Finlandiya Başbakanı Marin'den Türkiye mesajı
GİRİŞ 08.10.2022 00:41 GÜNCELLEME 08.10.2022 00:41
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

AB liderleri Prag'da gayrı resmi liderler zirvesi için bir araya geldi. Zirve öncesindeyse Finlandiya'dan Türkiye'ye mesaj geldi.

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin NATO üyeliğimizi mümkün olan en kısa sürede onaylayacağını umuyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Türkiye'nin NATO onayı süreci hakkında görüştüğünü belirten Marin, "Finlandiya'nın Türkiye için bir sorun olmadığını anlıyorum; daha önce anlaştığımız ve müzakere ettiğimiz gibi devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Sanna Marin, Finlandiya ile İsveç'in NATO'ya aynı zamanda katılmasının Avrupa'nın kuzeyinin güvenliği için önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen bize daha cok mesaj atacaksin bos turkiye verdigi listeye bakar hainleri gormedik bir ses duymadik eneyisi sen natoya giremessin ev odevini yapmiyorsun zayif bize hainleri yollamiyorsun demekki isiniz putin amcayla
    Cevapla
  • Misa 1 yıl önce Şikayet Et
    Abla git parti yap sen
    Cevapla
  • Cngz56 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen daha çok beklersin bş yunan savaşını geride bırakalım o süreçteki tavrınıza bakacağız tavır belli zatende tüm dünya bir müslüman Türkiye bir Allah var gam yok biiznillah
    Cevapla
  • Soru 1 yıl önce Şikayet Et
    Bize ne Avrupa'dan ve onun guvenliginden
    Cevapla
  • vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    en azından ukrayna halkı ğibi ülkemize gelip türkiye ukraynaya yardım etmiyor diye provakasyon yapmıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...