Zelenskiy: İran yapımı İHA'larla saldırdılar!

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya Federasyonu'nu Ukrayna'da sivillere yönelik terör eylemleri düzenlemekle suçlayarak, "Terör, cezalandırılması gereken bir suçtur." dedi.

Zelenskiy: İran yapımı İHA'larla saldırdılar!
Zelenskiy: İran yapımı İHA'larla saldırdılar!
GİRİŞ 10.10.2022 06:06 GÜNCELLEME 10.10.2022 06:06
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Zelenskiy, Telegram hesabından paylaştığı görüntülü mesajında, Rus güçlerinin, Ukrayna’nın güneydoğusundaki Zaporijya şehrinde son günlerde düzenlediği saldırılara tepki gösterdi.

Rus güçlerinin 3 Ekim’den bu yana Zaporijya’ya düzenlediği füze saldırıları sonucu 43 kişinin öldüğünü ifade ederek, “Ayrıca Harkiv, Donbas şehirlerine, Ukrayna’nın diğer şehirlerine de saldırılar oldu. İran yapımı insansız hava araçlarıyla saldırılar düzenlendi.” dedi.

Rus güçlerinin Ukrayna’da sivilleri ve sivil altyapıları hedef aldığını belirten Zelenskiy, “Sivil halka karşı sürekli terör, Rusya’nın gerçek müzakerelere girmeyi açıkça reddetmesidir.” değerlendirmesinde bulundu.

Zelenskiy, “Terör, cezalandırılması gereken bir suçtur. Devlet düzeyinde terörizm, dünyada sadece bir kişiyi değil, tüm uluslararası toplumu tehdit eden en korkunç uluslararası suçlardan biridir.” diye konuştu.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    demek ki iran ihalalari bir oyüncak deyilmiş,savaşi seyrini deyiştireck bir gügumüş
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    iran ihalari müslüman ülkelere bir gürür kaynagidir
    Cevapla
  • Dghaj 1 yıl önce Şikayet Et
    iran ihalari radarlara yakalanmiyan،dünyanin en iyi ihalaridir
    Cevapla
  • adem 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya; nato yu sınırıma getirme, tarafsız kal dedi. Sen ne yaptın? abd istedi diye nato ya başvuru yaptın! sonuçta yahudisin ve kanla beslenmek adına halkını ateşe attın! Umarım nokta atışı ile rusya seni imha eder
    Cevapla
  • EKO 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu? Kuyruğa basılınca ağız bülbül gübü şakıyor değil mi? İsrail yıllardır devlet terörü yapıyor, kaç kez kınadınız, kolunuzu kıpırdattınız. Eeeee...Hayat işte. Zulme rıza zulümdür ve başına geldiğinde anlarsın ancak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...