Rusya'dan Kiev'e kamikaze İHA'larla saldırı

Rus güçlerinin bu sabah Ukrayna'nın başkenti Kiev'e düzenlediği kamikaze insansız hava aracı (İHA) saldırılarında 6 aylık hamile bir kadının da aralarında olduğu 3 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

GİRİŞ 17.10.2022 11:51 GÜNCELLEME 17.10.2022 14:20
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de hava saldırısı alarmı verilmesinden kısa süre sonra bir çok bölgede şiddetli patlamalar meydana geldi.

Kiev Belediye Başkanı Vitaly Kliçko, sosyal medya paylaşımında kentin Shevchenko bölgesinde bir patlama olduğunu belirterek, "Tüm acil hizmetler yolda. Ayrıntılar daha sonra" ifadesini kullandı. 

KAMİKAZE İHA'LAR DEVREDE

Ukraynalı yetkililer, şehrin İran üretimi kamikaze insansız hava araçlarıyla vurulduğunu söyledi.

İran kamikaze droneları, yaz mevsimi sonundan itibaren Rusya tarafından Ukrayna'da kullanılmaya başlanmıştı.

HALKA TEDBİR ÇAĞRISI YAPTILAR

Kiev Bölgesel Askeri İdaresi Başkanı Oleksiy Kuleba ise, Kiev sakinlerinden alarmları dikkate alma ve sığınaklardan çıkmama çağrısı yaptı.

3 ÖLÜ VAR

Kiev Belediye Başkanı Vitaly Kliçko, bu sabah Kiev'e 28 kamikaze gönderildiğini, bunlardan 23'ünün hava savunma sistemleri tarafından vurulduğunu, başkentte 5 ayrı patlama duyulduğunu belirtti.

Kiev'de saldırıya hedef olan ve büyük kısmı yıkılan bir apartmandaki arama kurtarma çalışmaları sırasında 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını ifade eden Kliçko, yaşamını yitirenler arasında 6 aylık hamile bir kadın ve eşinin de bulunduğunu kaydetti.

KAYNAK: AA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 82
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İRAN ukraynayi yok edecek
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Iran şeytan tohumudur
    Cevapla
  • Anqarali 1 yıl önce Şikayet Et
    iran gibi fitneci seytan bir musluman ulkesi ulke yoktur daha dogrusu
    Cevapla
  • Sadi Endiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne Rusya ne de Ukrayna haklı. Haklı olan sadece Ukrayna halkı.
    Cevapla
  • Pecenek 1 yıl önce Şikayet Et
    50 binden fazla rus askeri tahtalı köye postalandi ama daha bir tane rus sivilin hayatını kaybettiğini görmedim. Ruslar atom bombası atsa bile o topraklar rusa kalmaz ve Ruslarin tarihinde karanlık bir sayfası olacak. Suriyede yaptıklarını bilmek istemeyen var bu kadar Suriyeli sivil kimin bombardimani sayesinde Turkiye ye sığındı,. Tabii Putin iyi gazı veriyor
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar cepheye gitmiyor, cepheye gidip ölenler Rusyada yaşayan azınlık guruplar, Türkler, Müslümanlar. Hem ülkedeki azınlıkları daha da azaltıyorlar, hem onların sırtından toprak kazanıyorlar, hem ölenlerin evine, malına, mülküne konuyorlar. Bunun en acı örneği Kırım'dır. Eli silah tutan bütün Kırımlıları, Hitlere karşı cepheye sürdüler. Kırımlılar Hitlere karşı savaşırken geride kalan ailelerini trenlere doldurup Sibirya’ya sürüp Kırım’ı tamamen boşalttılar ve Rus aileleri yerleştirdiler. Ruslar bu yaptıklarına da Sosyalizim dediler. Bu gün Ruslar için Ukrayna’da savaşan Çeçenleri ve Dağıstanlıları da aynı son bekliyor.
    Cevapla
  • Yavuz Özmen Almanya 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukraynadan polonyaya 5 milyona yakın Katolik naziler şu an hazırda bekliyor.... Onlar kim? 40 bin abd, İngiliz askerleri geçen yıl ukraynaya yerleşti, neden? Suriyede Rusya bi nevi olmasa durum daha kritik olacaktı orda. Yorum yazdığın zaman biraz araştır lütfen
    Cevapla
  • Oğuz Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Bombalanan ülke Ukrayna o yüzden Rus sivilin hayatını kaybettiğini görmek zor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1 Mayıs gösterileri adı altında yasa dışı sol örgütler polise saldırdı
Denizlerdeki popülasyona katkı için 5 bin deniz patlıcanı üretildi