Türkiye devreye girdi: HTŞ ile SMO arasında ateşkes sağlandı

Suriye'de muhalif güçler tarafından kontrol edilen kuzeybatı bölgesinde rakip silahlı gruplar arasında çıkan çatışmalar Türkiye'nin arabuluculuğuyla ilan edilen ateşkesle sona erdi.

Türkiye devreye girdi: HTŞ ile SMO arasında ateşkes sağlandı
Türkiye devreye girdi: HTŞ ile SMO arasında ateşkes sağlandı
GİRİŞ 17.10.2022 09:43 GÜNCELLEME 17.10.2022 09:52
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye ve ABD tarafından terör örgütü olarak nitelendirilen Hayat Tahrir el-Şam (HTŞ) örgütü, bölge sakinleri ve muhalif güçlerin verdiği bilgiye göre, cumartesi günü Türkiye'nin desteklediği Suriye Milli Ordusu (SMO) bünyesindeki gruplarla HTŞ barış anlaşmasını kabul etti.

İngiliz haber ajansı Reuters'ta yer alan anlaşma detaylarına göre; HTŞ güçleri geçen hafta perşembe günü girdiği Afrin kentinden geri çekilecek. Bunun karşılığında bölgede kurulan yönetimin içinde, HTŞ'nin de yer alması için muhalif gruplarla birlikte çalışılacak.

Varılan anlaşma, uzun zamandır nüfuzunu İdlib vilayeti dışına taşımak isteyen HTŞ'nin bu yönde kazanım elde ettiği şeklinde yorumlandı.

Suriye'nin kuzeybatısı, 2011 yılında başlayan iç savaşta Beşar Esad'a karşı savaşan muhaliflerin sığındığı son bölge olma özelliği taşıyor.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 4
  • Kerem 1 yıl önce Şikayet Et
    Esed in elindeki yerleri değil de neden Afrin i hedef seçiyorlar. HTŞ tam bir baş belası ama vakti gelince hesapları görülür.
    Cevapla
  • cahit 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir birinize girin Esed de size girsin son kalenizi de kayb edin kurtulun siz den adam olmaz
    Cevapla
  • yaz 1 yıl önce Şikayet Et
    esede pkkya saldıracaklarına birbirlerine saldırıyorlar. Allah basiret versin.
    Cevapla
  • yahya 1 yıl önce Şikayet Et
    müslümanların rakip değil bir olması gerek yinede barış olması sevindirici.birlik olup kafirlerle savaşmalıyız.Allah C.C kuranı kerimde belirtiyor bir olun dağılmayın diye
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler