Olena Zelenska: Rus askerlerine tecavüz emri verildi

Zelenski'nin eşi Zelenska, Putin'in birliklerinin ülkesini işgali sırasında sistematik olarak cinsel şiddet uyguladığını söyledi. Zelenska, Rus kadınlarının da savaştaki eşlerini Ukraynalı kadınlara tecavüz etmeye teşvik ettiğini öne sürdü.

GİRİŞ 29.11.2022 14:21 GÜNCELLEME 29.11.2022 17:23
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları 9. ayında devam ederken, geçen ay yayımlanan bir Birleşmiş Milletler (BM) raporunda, çatışmaların başladığı Şubat ayından bu yana Rus askerlerin onlarca savaş suçu işlediğine dair kanıtların bulunduğu belirtildi.

BM müfettişleri ayrıca çok sayıda cinsel istismar ve şiddet vakasını ortaya çıkardı. Vakalar arasında Ukraynalı savaş esirlerinin işkence gördüğü ve hadım edildiği iddialarının yanı sıra çocukların cinsel istismara uğradığı ve kadınlara tecavüz edildiği iddiaları yer alıyor. Bununla birlikte, BM çalışanları hâlâ vahşetin ne ölçüde "yaygın bir modele" ulaştığını araştırıyorlar.

TECAVÜZ EMRİ İDDİALARI

Çatışmalarda Cinsel Şiddeti Önleme Konferansı'nda konuşan Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski'nin eşi Olena Zelenska, bu tür korkunç olayların taktiksel bir karar olduğundan hiç şüphesi olmadığını söyledi.

Zelenska, "Cinsellikle ilgili suçlar sadece şiddet veya insanları tehdit etmekle ilgili değil, aslında bu cephaneliklerindeki başka bir silah. Bunları savaş suçu olarak kabul etmek ve tüm failleri adalete teslim etmek bu yüzden son derece önemli. Cinsel suçlar sistemeatik olarak işleniyor ve Rus askerleri bunu akrabalarıyla telefonda konuşuyorlar" diye konuştu. 

Ukrayna'nın First Lady'si, dinlenen telefon görüşmelerinin Rus askerlerin eşlerinin tecavüzü  teşvik ettiğini gösterdiğini öne sürerek, "Eşlerine 'haydi bu Ukraynalı kadınlara tecavüz et, sadece bunu benimle paylaşma' diyorlar. Umarım özgür dünyadan şu anda Ukrayna'da olan her şeye bir yanıt verilir" dedi.

SAVAŞ SIRASINDA CİNSEL ŞİDDET YÜZDE 30 ARTMIŞ

Diğer taraftan Çatışmalarda Cinsel Şiddeti Önleme Konferansı’na Zelenska’nın yanı sıra 70 ülkenin temsilcileri katıldı.

Organizatörler, kanıtların çatışmalardan etkilenen bölgelerdeki kadın ve kız çocuklarının yüzde 30'a varan oranda cinsel şiddete maruz kaldığını gösterdiğini söyledi.

KAYNAK: NTV
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 55
  • Erhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Zelenski yahudidir bu savaşta yahudi siyonist lobilerinin planı doğrultusunda savaş çıkarıldı sadece Avrupa gaz enerji pazarını Rusya’dan koparıp Amerikalı yahudi şirketlerin boy göstermesi bunun en açık örneğidir sade enerjide değil gıdada ve silah tüccarlarında durum aynı
    Cevapla
  • abdullah 23 1 yıl önce Şikayet Et
    bu savaşa senin angut kocan sebep oldu bütün bunların vebali ona ait.basiretsiz idareciler böyle ülkesini mahveder bunlardan ders çıkarmak lazım.kurtarsın seni abd avrupa.
    Cevapla
  • Abidin 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakında sanada ulaşırlar dikat et
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriye Irak ta Bosnada olduğu gibi mi!
    Cevapla
  • Orhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Dedigin dogru olabilir....biz muslumanlar dedigin siddet olaylarina inaniyoruz zira suriyede irakta bunu 10 yildir afrikada 100 yildir yapiyorsunuz....ama git artis kocanlar roman pozlari ver....savas siddet tecavuz sanki umrunuzda....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…
Çiftçiye 300 bin lira faizsiz kredi imkânı! 3 kurum devrede