Elon Musk: 100 Starlink İran üzerinde aktifleştirildi

Tesla ve SpaceX'in kurucusu, Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, İran'da yaklaşık 100 Starlink uydusunun aktif durumda olduğunu söyledi.

Elon Musk: 100 Starlink İran üzerinde aktifleştirildi
Elon Musk: 100 Starlink İran üzerinde aktifleştirildi
GİRİŞ 27.12.2022 10:08 GÜNCELLEME 27.12.2022 10:08
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Tesla ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk, İran'da internete erişimde artan kısıtlamalara karşı, geçtiğimiz eylül ayında uydu interneti hizmeti sunma sözü vermişti.

Sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yapan Musk, halihazırda neredeyse 100 Starlink'in İran'da aktif olduğu bilgisini paylaştı.

Elon Musk, Twitter üzerinden başlattığı "Twitter'ın yöneticiliğinden istifa etmeli miyim?" anketinde kullanıcıların yüzde 57,5'inin evet oyu kullanmasının ardından istifa edeceğini açıklamış, "İşi kabul edecek kadar aptal birinin bulduktan sonra Twitter yöneticiliğinden istifa edeceğim. Ondan sonra, sadece yazılım ve sunucu ekiplerini yöneteceğim" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • murat44 1 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşım bu adamın yaptığı yasal değil!bunun ticari bir yapısı yok!tamamen darbelere yönelik iş yapıyor.bu bir terör çeşididir.Türkiye uzayda ülke üzerinde bulunabilecek lazer ateşlemeye sahip askeri uydu bulundurmalı.uzaydan gelebilecek böyle saldırı planlarını vurarak yok etmeli
    Cevapla
  • Pars 1 yıl önce Şikayet Et
    İranlıları sevdiğinden değil, ordaki karışıklığı dahada derinleştirmek için belliki. Aynı şeyi yarın birgün bizim ülkeyede yapacaklar, şimdiden o uyduları pasifleştirecek radarlar yapmalıyız. Yada o uyduları uzayda imha edecek roketler üretmeliyiz. Belliki batı, teknolojiyi kötü emelleri için kullanıyor
    Cevapla
  • Fatih güzel 1 yıl önce Şikayet Et
    İran kariştırılmayı hakediyor.insanlari rejimi istemiyot silah zotuyla rejim ayakta..inşallah devrilir elonunda bir katkısı olursa ne mutlu.
    Cevapla
  • İhtiyar Delikanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu öyle kolay değil o hizmetten yararlanmak için uyduyla uyumlu antenin veya wi-fi gibi cihazların olması lazım.
    Cevapla
  • Arif55 1 yıl önce Şikayet Et
    Internet palavrasi ile milleti kandirdi.Bu adam dunyanin basina buyuk bela oldu.Casus uydulariyla butun ulkeleri gozetim altinda tutacaklar.Hicbir ulkenin gizli askeri gizliligi kalmayacak.Bu uydulari karadan vuracak sistemler olmazsa ileride buyuk sikintilar olacak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
26 ülke birleşti: İsrail'e kötü haber!
İzmir'de nikah memurunda çirkin hareket: Burada resmî nikah kıyılıyor, dua edemezsiniz