The Jerusalem Post Gazetesi: Türkiye-Rusya yakınlaşması bölge barışına tehdit

İsrailli The Jerusalem Post Gazetesi Türkiye ve Rusya'nın Suriye konusunda anlaşması durumunda Türkiye'nin "Kürtlere" saldıracağını yazarak ABD ve AB'nin bunu önlemek için müdahale etmesi gerektiğini yazdı.

The Jerusalem Post Gazetesi: Türkiye-Rusya yakınlaşması bölge barışına tehdit
The Jerusalem Post Gazetesi: Türkiye-Rusya yakınlaşması bölge barışına tehdit
GİRİŞ 27.12.2022 17:48 GÜNCELLEME 27.12.2022 17:48
Bu Habere 130 Yorum Yapılmış

The Jerusalem Post Gazetesi'nde Seth J. Frantzman imzalı analiz yazısında Rusya'nın Ukrayna, Sırbistan-Kosova gerilimi, Azerbaycan-Ermenistan savaşı ve Suriye'deki kaosta parmağı olduğuna işaret ederek Türkiye ile anlaşması durumunda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'deki "Kürtler" için tehdit olacağını yazdı.

Yazıda Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nin 51'inci maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa hakkı kapsamında, güvenliğini tehdit eden YPG/PKK terörüne karşı yıllardır mücadele eden Türkiye barışa engel bir ülke olarak geçti.

"TÜRKİYE VE RUSYA SURİYE KONUSUNDA DA BİR ANLAŞMAYA VARABİLİR"

Terör örgütü YPG/PKK'nın adı dahi geçmeyen analizde Türkiye-Rusya yakınlaşmasının sonuçları şu şekilde aktarıldı:

Rusya, Türkiye'nin  bir  enerji  merkezi  olmasını  ve  Türkiye-Rusya  ticaretinin  artmasını  istiyor. Bölgesel güç politikaları nedeniyle bu ülkeler konuşurken yoksul insanların hayatları pek önemli değil. Birkaç bin ya da birkaç yüz bin insan takas edilebilir ve bazı silah ve enerji anlaşmaları güvence altına alınabildiği sürece yer değiştirmeye zorlanabilir. Türkiye ve Rusya Suriye konusunda da bir anlaşmaya varabilir ve bu, Türkiye'nin Suriye'nin Kürt bölgelerine saldırmasını sağlayabilir. 

Ermenistan, Rusya'nın düzenleyeceği barış toplantısına katılmayı reddettiErmenistan, Rusya'nın düzenleyeceği barış toplantısına katılmayı reddetti

Türkiye tarihi bir fırsat yakaladı! ''Turan Yolu'' dengeleri altüst edecekTürkiye tarihi bir fırsat yakaladı! ''Turan Yolu'' dengeleri altüst edecek

Rus Barış Gücü, Karabağ'ı talan ediyor!Rus Barış Gücü, Karabağ'ı talan ediyor!

AZERBAYCAN'A İŞGALCİ İMASI

Sırpların ve Ermenilerin mazlum Azerbaycan'ın işgalci olduğu iması yapılan analizde çirkin bir algı operasyonuna girişilerek şu ifadelere yer verildi;

2020 yılında, Türkiye'nin teşvikiyle ve 1990'lara göre daha modern bir orduya sahip olan Bakü, Ermeni güçlerini hızlı bir şekilde yenilgiye uğrattı. Bu da başka bir kalıcı potansiyel çatışma yarattı. Rusya "barış gücü" gönderiyormuş gibi yaparken, burası aslında Dağlık Karabağ'da kalan Ermenilerin kendi bölgelerinden Ermenistan Devleti’ne gitmek için güvendikleri tek yolun bulunduğu bölge. 

"SIRPLAR GİBİ ERMENİLER DE ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR"

Bu  tarihi  topluluk,  tıpkı  Kosova'nın  tarihi  Sırp  topluluğu  gibi  şu  anda  zor  günler  geçiriyor. Uluslararası  toplumun  artık  azınlıkları  umursamaması  ve  küçük  çatışmalarla  ilgilenmemesi nedeniyle  tansiyonun  yükselmesi  ve  insanların  zarar  görmesi  ihtimali  arttı. 

Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı da bu alanları gölgeliyor. Her iki alanda da Rusya rol oynuyor. 1990'lardan  beri  Ermenistan'ın  yakın  bir  ortağı  olan  Rusya  Türkiye  ile  de  çalışıyor.  Rusya, Türkiye'nin  bir  enerji  merkezi  olmasını  ve  Türkiye-Rusya  ticaretinin  artmasını  istiyor. Bölgesel güç politikaları nedeniyle bu ülkeler konuşurken yoksul insanların hayatları pek önemli değil. Birkaç bin ya da birkaç yüz bin insan takas edilebilir ve bazı silah ve enerji anlaşmaları güvence altına alınabildiği sürece yer değiştirmeye zorlanabilir. 

ABD, AB YA DA DİĞERLERİNİN DEVREYE GİRİP GİREMEYECEĞI BELLİ DEĞİL

Bu bölgelerin hiçbirinde gerginliğin artmamasını sağlamak için ABD, AB ya da diğerlerinin devreye girip giremeyeceği belli değil. Ayrıca herhangi bir ülke ya da ülke grubunun, yeni bir çatışma ya da gerginlik dönemini bir yıl daha uzatmayacak kalıcı bir barış sağlayıp sağlayamayacağı da belirsiz.

 

Aliyev: 'Doğal kaynaklarımızı sömürenler uluslararası hukuk normuna göre suçludur'Aliyev: "Doğal kaynaklarımızı sömürenler uluslararası hukuk normuna göre suçludur"

Türkiye ve Azerbaycan arasında dev anlaşmaTürkiye ve Azerbaycan arasında dev anlaşma

Avrupa’nın kararı bardağı taşırdı: Putin anahtarı Türkiye'ye teslim ettiAvrupa’nın kararı bardağı taşırdı: Putin anahtarı Türkiye'ye teslim etti

 
KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 130
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir avuç münafık yahudi ırkını yok edilmediği takdirde dünyaya rahat ve barış yok bu dünyanın ve savaşların müsebbibi israil ve dünya çapına dağılmış yahudilerdir tek çözüm yahudi ırkının yok edilmesi lazım
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Son yıllarda suriyenin bir çok bölgesine hava saldırısı yapan ve golan tepeleri dahil bir çok bölgeyi işgal eden israil mi söylüyor bunları güldürmeyin bizi
    Cevapla
  • yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    tabi suriye toprağında da Türkiyede de gözünüz var o gözleriniz çıksın
    Cevapla
  • Vatan Sevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    İsrail barış kelimesinin tam karşıtı, antisidir. Bunu kamufle etmek için böyle konuşuyor. Dünyanın bozguncusu kalmış bide millete akıl verip algı oluşturmaya çalışıyor. Dünya İblisi...
    Cevapla
  • doğrucu 1 yıl önce Şikayet Et
    Hergün savunmasız sivilleri katleden, mülteci kamplarına bomba atacak kadar alçaklaşan İtrail gazetesi bizim Kürtlere (terör örgütü ne zaman kürtler olduysa) saldıracağımızdan korkuyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu