Şifa için verilen öksürük şurubu 20 çocuğu öldürdü!

Özbekistan'da, zehirli madde olan etilen glikol içerdiği gerekçesiyle yasaklanan ve 19 çocuğun ölümüne neden olan Hint Marion Biotech firmasının "Dok-1 Max" öksürük şurubundan bir çocuk daha hayatını kaybetti.

GİRİŞ 10.01.2023 07:08 GÜNCELLEME 10.01.2023 13:35
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Özbekistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkenin Namangan bölgesinde Hindistan'ın Marion Biotech firmasınca üretilen "Dok-1 Max" öksürük şurubunun kullanılması sonucunda 3 yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada, çocuğun vefatının geçen ay sonunda gerçekleştiği kaydedildi.

İLACIN SATIŞI YASAKLANMIŞTI

Geçen ay, Semerkant'taki çocuk hastanesinde "Dok-1 Max" şurubunu kullanan 18 çocuk, Kaşkaderya bölgesinde de 1 çocuk hayatını kaybetmişti.

Bununla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, öksürük şurubuyla ilgili yapılan laboratuvar analizlerinde ilacın bileşiminde zehirli madde olan "etilen glikol" tespit edilmiş ve ülkede ilacın satışı yasaklanmıştı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • Hyr 1 yıl önce Şikayet Et
    lan olm en iyi öksürük şurubu bal lan.
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    O ilaç firmasına dava açılıp her bir vefat edenler için 500 er bin lira tazminat davası açın..belki acıları hafifler..Tabi verirse..Vereceklerini de hiç sanmıyorum ya..Ama bir şanslarını denesinler derim.
    Cevapla
  • öneri 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye hindistandan alıyorlar ki. Türki cumhuriyetlere biz ilaç satalım. Çinli hintli tedarikçileri değiştirsinler. Hintliler çinliler kar hırsı için her şeyi yapar. Allah rahmet eylesin ailelerine sabır versin. Bizim ilaç şirketleri Türki cumhuriyetelrle ilgilensin lütfen.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yarım çay bardağı sızma zeytinyağının içine bir yemek kaşığı çörekotu yağı, beşer damla kekik yağı, lavanta yağı ve nane yağı damlatın. Bu karışımı boş bir ilaç şişesine koyup kapağını kapatın ve boğazınız kurudukça, gıcık yaptıkça (yaklaşık iki saatte bir) 1 çay kaşığı kadar yudumlayarak ağzınızda gezdirip yutun. Bu karışım hem boğazınıza hem de ciğerlerinize iyi gelir.
    Cevapla
  • Hekim 1 yıl önce Şikayet Et
    Hekimden 5 dk da paket servis yapılamsı isteniyor, poşetle ilaç yazanın iyi olduğuna inanılıyor, devletimiz aksısrık/tıksırık ilaçlarını bile geri ödeme kapsamına alıyor, vatandaşımız sağolsun 3 günde 4 kez hekime başvuruyor, ağrı kesici içip geçmesini bekleyemiyor. Çektirdiğimiz mr/tomografi ile övünüyoruz. Madalyonun diğer yüzü de var ne yazık ki, ülkemiz gerçekleri de bunlar
    Cevapla
  • Çetin 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen sayın hekim bey çok doğru bir tespit topmlum içinde eğitim bilgisizlik seviyesi düşük olduğu müddetçe poşet dolu ilaç yazan doktoru ve hekimi iyi olduğunu sanan bir yanlış düşünce ve algı hakim olur! Bu aşırı ve fazla ilaç harcamaları sayesinde pahalı etkili yeni nesil modern kanser ilaçlarına tedavi için devletin bütçe kalmıyor neticede hepimiz zararlı çıkyoruz!
    Cevapla
  • @Hekim cevap 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru bir tespit Sayın Hekim Efendi! Poşetle ilaç yazan hekimi iyi olduğunu ve iyi tedavi eden dotor hekim anlayışı var az ilaç yazan hekimi /doktoru kötü gözle bakan bir vatandaş anlayışı ve düşünce hatası var! Ne kadar çok çesit ilaç içersem o kadar çabuk iyi olacam algısı ve düşünce hatası da var. Neticede bir çok ilacın özelikle ağrı kesicilerin böbrekleri ve karaciyeri bitiriyor bazı ilaçlar yan etki olarak mide ve bağırsakları zarar verebilir!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...