ABD'den İsrail'e F-35 kullanma şartı

ABD yabancı ülke vatandaşlığı bulunan İsrailli pilotlara f-35 kullanma yasağı getirdi. Sebep ise bilgi güvenliği ve teknolojik sızıntı yaşanması korkusu...

ABD'den İsrail'e F-35 kullanma şartı
ABD'den İsrail'e F-35 kullanma şartı
GİRİŞ 10.01.2023 12:25 GÜNCELLEME 10.01.2023 12:25
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

ABD yönetiminin, yabancı ülke vatandaşlığı bulunan İsrailli pilotların F-35 savaş uçaklarını kullanmasını yasakladığı belirtildi.

BİLGİ GÜVENLİĞİ SEBEP OLARAK GÖSTERİLDİ

İsrail basınındaki haberlere göre, ABD Savunma Bakanlığı ve istihbarat yetkilileri, bilgi güvenliği ve teknolojik sızıntısı yaşanması korkusuyla yabancı vatandaşlığı bulunan İsrail Hava Kuvvetleri pilotlarının F-35 jetlerini kullanmasını yasakladı.

ABD'nin bu hamlesinin, “ABD çıkarlarının korunması ve bilgi güvenliğine verilen önemin giderek daha fazla artırılmasından kaynaklandığı” kaydedildi.

İsrail hükümetinden konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Ülkeci 1 yıl önce Şikayet Et
    Korkuları yüksek teknolojilerinin çalınması değil, uçaklarının görünenden çok basit olduğunun ortaya çıkmasıdır.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İsrail'de F35 yok mu?
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalaman bitti ise israil de zaten F35 uçağı var. Alamadığın ciğere mundar demeden önce, otur da bir düşün. Sen suriyelileri vatandaş yapıp askere alırken, adamlar kendi vatandaşlığının yanı sıra ikinci vatandaşlığı alanları, uçak kullandırmıyor. Bilgi güvenliği ve bağlanacağı uçak ağı bilgileri sızabilir diye. Mal siyasi düşüncelerini kenara koy da ne olup bittiğini anlamaya çalış azıcık.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika... İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!