Taliban'ın süper otomobili bakın ne çıktı: İçi başka dışı başka!

Nüfusun yarısından fazlasının yardıma muhtaç durumda olduğu Afganistan'da Taliban yönetimi ilk yerli otomobilin üretildiğini duyurdu. Süper spor görünümlü otomobilin, aslında standart bir sedan araç motoruna sahip olduğu iddia ediliyor.

GİRİŞ 13.01.2023 02:30 GÜNCELLEME 13.01.2023 14:06
Bu Habere 247 Yorum Yapılmış

Taliban Afganistan'ın ilk yerli otomobilini ürettiğini duyurdu. Spor otomobile 'Mada-9' ismi verildi. Bir yılı aşkın bir süre önce ülkede kontrolü ele geçiren Taliban'ın üst düzey yöneticileri otomobilin üretilmesinin bir onur olduğunu söyledi.

Yapılan açıklamaya göre; "Afganistan Teknik ve Meslek Enstitüsü" tarafından tasarlanan otomobilin geliştirilmesinde 30 mühendis çalıştı.

'MOTOR STANDART SEDAN' İDDİASI

Ancak süper spor görünümlü otomobilin motor ve bir çok parçasının Toyota Corolla'ya ait olduğu öne sürüldü.

Taliban yetkilileri ise yapılan modifikasyonlar sayesinde aracın standart bir sedandan çok daha hızlı olduğunu iddia etti. Ayrıca araca ilerleyen dönemde elektrikli bir güç aktarma organı da ekleneceği belirtildi.

DERİN EKONOMİK KRİZ

Uzun yıllardır savaşın sürdüğü ülkede Taliban'ın yönetimi ele geçirmesinin ardından Batılı ülkeler yardımları kesmişti. Bu nedenle mevcut ekonomik kriz derinleşti. Bankacılık sisteminin büyük zarar gördüğü ülkede, son dönemde binlerce iş yeri kapanmak zorunda kaldı. İşsizlik, yoksulluk ve açlık alarm verici seviyelere ulaştı.

Son BM raporlarına göre, ülke nüfusunun yarısından fazlası yardımlara muhtaç durumda. Benzer şekilde, yetersiz beslenme, kızamık, çocuk felci gibi birçok hastalıkta artış meydana gelirken sağlık kuruluşları da imkansızlıklarla boğuşuyor.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 247
  • Trabzonsporlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Kız öğrencilere okumayı yasaklayan yobaz talibana varana kadar araba yapıyorsa eger dünyanın sonu geldi demektir. Ülkesinde üniversite kapatan terör örgütü ne yaparsa yapsın hiç bir geçerliliği gıymatı olmaz. Dünyanın en terbiyesiz en acımasız en kafası kalın terör örgütü TALİBANDIR. ülkemizde bulunan afganlar anlatıyor erkek çocuklarının örgüt tarafından taciz edildiğini söylüyorlar.
    Cevapla
  • Müslüman 1 yıl önce Şikayet Et
    İlk arabalarını yapmışlar ileride geliştirirler bunu sorun
    Cevapla
  • Ismail 1 yıl önce Şikayet Et
    Ayni TOOG gibi ,çok güzel,
    Cevapla
  • Nuri 1 yıl önce Şikayet Et
    Istetse Tofas motors taksinlar..araba yaniyor..tasarimi harika.
    Cevapla
  • Alper Tunga 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar kalabalık ve gelir düzeyi düşük olan bir memlekette, ucuz bir panelvan veya station vagon bir araç için bu enerjilerini sarfetselerdi daha hayırlı olurdu. Muhtemelen fiyatı yüksek ve yutdisina satışının pek olmayacagi bir araba. Ama yine de güzel. Hayırlı olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!