Zelenskiy: Putin'i durdurmazsak 3. Dünya Savaşı çıkar

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Putin'in durdurulması gerektiğini, aksi durumda sıranın Polonya ve Baltık ülkelerine geleceğini ve dünyanın savaşa sürükleneceğini söyledi.

Zelenskiy: Putin'i durdurmazsak 3. Dünya Savaşı çıkar
Zelenskiy: Putin'i durdurmazsak 3. Dünya Savaşı çıkar
GİRİŞ 18.01.2023 09:18 GÜNCELLEME 18.01.2023 09:26
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ülkesiyle olan savaştan bir çıkış yolu aradığını söyledi.

İtalyan devlet televizyonu RAI'de yayınlanan "Porta a porta" isimli programda gazeteci Bruno Vespa'nın sorularını yanıtlayan Zelenskiy, Ukrayna-Rusya savaşı ve buna bağlı gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu.

"HATASININ FARKINDA"

Zelenskiy, Rusya'nın taktik nükleer silah kullanmasının onlara bir fayda getirmeyeceğini ifade etti.

Putin'in bu savaşla bir hata yaptığının farkında olduğunu savunan Zelenskiy, "Putin, bu savaştan bir çıkış yolu arıyor, arayacak da çünkü bu bir hataydı. Bunu kendi toplumuna söylemiyor ama o bunun büyük bir hata olduğunun farkında. Bu yüzden bir çıkış yolu arayacaktır ve nükleer silahlar bir çıkış yolu değil." dedi.

Zelenskiy, Putin'den sonra Kremlin'e "daha sert" bir liderin gelmesini pek olası görmediğini de söyledi.

Ukrayna için en büyük reformun Avrupa Birliği'ne (AB) katılmak olduğunu belirten Zelenskiy, savaşta olmalarına rağmen devlette reformları ileriye taşımak için çalıştıklarını anlattı.

"SIRA POLONYA VE BALTIK ÜLKELERİNE GELECEK"

Ukrayna Devlet Başkanı, "Putin'i durdurmazsak, 3. Dünya Savaşı çıkar çünkü o, Polonya'yı, Baltık devletlerini işgal ettiğinde kimse bir şey yapamayacak ama herkes savaşa gidecek. İtalya, Fransa, ABD, Birleşik Krallık hatta tüm NATO üyeleri, NATO'nun gerçekten var olduğunu göstermek için savaşa girmek zorunda kalacak." değerlendirmesini yaptı.

Zelenskiy, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'yi de Kiev'e beklediklerini de ifade etti.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 9
  • eyvah 1 yıl önce Şikayet Et
    "örtülü" dünya savaşı oluyor zaten.. abd ingiltere almanya fransa hollanda açıkça silah desteği veriyor bu dünya savaşı değil de ne
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    soytarinın ülkesi duman olmuş o hala 3 dünya savasindan bahsediyor. senin halkın yok olduktan sonra 3 dünya savaşı çıksa sana ne faydası veya zararı olacak. ahmak
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Olan ukranyaya oldu hiçbirşey çıkmaz abd nin istediği avrupa yı bitirmrkti senin ülken umurunda değil mal soytarı
    Cevapla
  • Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bidonun kucağına oturmuşsun. Ama gün gelecek Vatan haini ilan edileceksin kendi halkın tarafından
    Cevapla
  • Qwerty 1 yıl önce Şikayet Et
    Zelensky j durdurmazsak 3. Dünya Savaşı çıkacak. Ne çok biliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler
KDV hilesiyle büyük soygun