Almanya'da gözaltına alınan Greta Thunberg serbest bırakıldı

Almanya'da polis, maden karşıtı eylemcilere sert müdahale etti. Protestolara destek veren iklim aktivisti Greta Thunberg, gözaltında alındıktan kısa bir süre sonra serbest bırakıldı.

GİRİŞ 18.01.2023 11:03 GÜNCELLEME 19.01.2023 08:44
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Almanya'nın Lützerath kentinde kömür madeninin genişletilmesine karşı çıkan çevreci aktivistler, eylemleri sırasında atlı polisin sert müdahalesiyle karşı karşıya kaldı. Polis, maden sahasına doğru yürüdükleri sırada göstericilere cop ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti; aralarında İsveçli çevre aktivisti Greta Thunberg'in de bulunduğu bazı eylemcileri gözaltına aldı. Thunberg, gözaltında alındıktan kısa bir süre sonra serbest bırakıldı.

Kıyafetleri çamur içinde kalan Thunberg, polis çemberinde diğer aktivistlerle yemek yerken görüntülenmişti. 

Polis gelişmeleri izleyen gazetecilere de müdahale etti.

Atlı polisin cop ve göz yaşartıcı gazla müdahalesinden olayları görüntülemek isteyen basın mensupları da etkilendi. Türk medyası için çalışan serbest foto muhabiri Kadir İlboğa polisin müdahalesi sırasında hafif yaralandı.

Atlı polisin bir çevrecinin üzerinden geçmesini görüntüleyen ve üzerinde basın yeleği bulunan İlboğa görüntülenmekten rahatsız olan polisin kendisine üç kez copla vurması sonucu yere düştü.

ALMANYA'DA KÖMÜR ÜRETİMİ ARTACAK

Almanya hükûmeti 2030'a kadar kömürle çalışan termik santralleri kapatma kararı almıştı.

Ancak Rusya-Ukrayna Savaşı'nın ardından Rusya'dan doğal gaz alımını durduran Almanya, enerji arzını güvence altına almak için alternatif arayışına girdi.

Hükumet, bazı kömür santrallerini tekrar şebekeye bağlama ve kapatılması planlanan bazı santrallerin ömrünü uzatma kararı aldı.

SAHTE GÖZALTI İDDİASI

Greta Thunberg'in, Alman polisi tarafından tutuklandığını gösteren videonun, medya için sahnelendiği iddia edildi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 8
  • Dabılyu 1 yıl önce Şikayet Et
    Batının Greta şovu.
    Cevapla
  • antikor 1 yıl önce Şikayet Et
    cocuklari kullanan avrupa ve küreselciler.. utanmiyormusunuz cocuklari kendi menfaatleriniz icin kullanmaya.. burdan yüklenelim beyler..
    Cevapla
  • Fahirbaba 1 yıl önce Şikayet Et
    Z kuşağı soytarısı
    Cevapla
  • dincer 1 yıl önce Şikayet Et
    Lützeraht bir köy ne kenti ya
    Cevapla
  • E.B 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu iklim aktivistleri neden hiç doğal değil sanki birileri yap diye yapıyolar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor