Kremlin'den tank sevkiyatına dair son dakika açıklaması: Savaşa dahil oldular

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD ve bazı Avrupalı ülkelerin Ukrayna’ya tank ve silah sevkiyatının, çatışmaya müdahil olma anlamına geldiğini söyledi.

GİRİŞ 26.01.2023 12:17 GÜNCELLEME 26.01.2023 13:12
Bu Habere 141 Yorum Yapılmış

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD ve bazı Avrupalı ülkelerin Ukrayna’ya tank ve silah sevkiyatının, çatışmaya müdahil olma anlamına gelmediği yorumlarına katılmadıklarını belirterek, “İttifak (NATO) ve söz konusu ülkelerin yaptıkları her şeyi çatışmaya doğrudan müdahil olma şeklinde değerlendiriyoruz.” dedi.

Peskov, başkent Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD ve Almanya dahil bazı Batılı ülkelerin Ukrayna’ya tank sevk etme kararını değerlendirdi.

"KESİNLİKLE KATILMIYORUZ"

Batılı ülkelerin söz konusu sevkiyatla ilgili yaptıkları değerlendirmelere katılmadıklarına işaret eden Peskov, "Avrupa başkentlerinden ve Washington'dan, Ukrayna'ya tanklar da dahil çeşitli silah sistemlerinin gönderilmesinin, hiçbir şekilde bu ülkelerin veya ittifakın (NATO) Ukrayna'daki çatışmaya müdahil olduğu anlamına gelmediğine dair defalarca açıklamalar yapıldı. Buna kesinlikle katılmıyoruz." diye konuştu.

Söz konusu sevkiyatın, çatışmaya doğrudan müdahil olmak anlamına geldiğini vurgulayan Peskov, "İttifak (NATO) ve söz konusu ülkelerin yaptıkları her şeyi çatışmaya doğrudan müdahil olma şeklinde değerlendiriyoruz. Bunun da arttığını görüyoruz." ifadelerini kullandı.

ALMANYA'DAN ONAY GELDİ

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkesinin Ukrayna'ya verdiği askeri desteği daha da güçlendireceğini ve Leopard 2 ana muharebe tankları sağlamaya karar verdiklerini açıklamıştı.

Almanya ikna edildi: Leopard tanklarının Ukrayna'ya sevkiyatına onay çıktıAlmanya ikna edildi: Leopard tanklarının Ukrayna'ya sevkiyatına onay çıktı

UKRAYNA'YA 100 TANK GÖNDERİLECEK

Kiev yönetimine bir destek de ABD’den gelmiş, ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna’ya 31 Abrams tankı temin edileceğini açıklamıştı. Toplamda 100 kadar tankın ilk etapta Ukrayna’ya teslim edilmesi planlanıyor.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise dün yaptığı açıklamada Ukrayna'ya "Leopard" tankı göndermesi halinde Almanya ile ilişkilerin olumsuz yönde etkileneceği açıklamasını yapmıştı.

Ukrayna'ya gönderilmesi planlanan tanklar neden önemli?Ukrayna'ya gönderilmesi planlanan tanklar neden önemli?

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 141
  • Ormancı, 1 yıl önce Şikayet Et
    Derin Dünya devletinin beyni olan İngiliz Derin devleti , 3. Dünya Savaşını çıkarmanın kararını 2012 yılında almış. Dünya, yeni bir dünya savaşına, yani 3. dünya savaşına gidiyor. Kör olmayan görür. Onun için büyük şehirlerde, özellikle de İstanbul'da yaşayanlardan durumu uygun olanların acilen Anadolu'ya ata toprağına dönerek tarım ve hayvancılık ağırlıklı doğal yaşama geçmesi, tarım ve hayvancılığı öğrenmesi ve gerekli malzemelerden stok yapması lazım. Mutlaka silahlanması da lazım.
    Cevapla
  • Şenol 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu savaşın sebebi diğerlerinde olduğu gibi abd ve ab dir.
    Cevapla
  • vay be arkadaş 1 yıl önce Şikayet Et
    rus ayusu uykudan uyandı ve şu ada uyku sersemi tam kendine geldiğinde ben diyorum avrupa ingiltere ve amerikaya doğrultusunu geçirmeden bırakmaz izleyelim görelim 3 dünya savaşının şu an başındayız
    Cevapla
  • Doğrucu Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    tankların ne zaman ve neyle geleceği belli.. tren yoluyla .. ben Rusyanın yerinde olsam o treni daha almanya sınırında yada ukraynaya girdiği yerde vurur patlatırım !! sonuçta hiçbir hava savunma sistemine yakalanmıyan füzem var diyorsun ..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ula biz varik ya Almanyada...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa'nın 42 büyükşehrinde en pahalı ve en ucuz şehirler: Türkiye'den de bir il var...
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı